Januarja z manj gradbenimi dovoljenji kot lani

Izdanih je bilo kar za 29 odstotkov manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot leto prej.
Fotografija: Januarja je bilo z izdanimi gradbenimi dovoljenji za stavbe načrtovanih 325 stanovanj. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Januarja je bilo z izdanimi gradbenimi dovoljenji za stavbe načrtovanih 325 stanovanj. FOTO: Blaž Samec/Delo

Letošnjega januarja je bilo izdanih za 29 odstotkov manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot leto prej, v njih načrtovanih stanovanj pa je bilo dva odstotka manj kot stanovanj v stavbah, za katere so bila gradbena dovoljenja izdana v lanskem januarju. Kot navaja Surs, je bilo izdanih 446 dovoljenj za gradnjo stavb, kar je 29 odstotkov manj kot v lanskem januarju. Za stanovanjske stavbe jih je bilo izdanih četrtino manj, za nestanovanjske stavbe pa tretjino manj.

Skupna površina vseh v letošnjem januarju načrtovanih stavb naj bi merila nekaj več kot 153.000 m2, kar je za 15 odstotkov manj od površine stavb, načrtovanih v lanskem januarju. Površina stanovanjskih stavb je bila manjša za sedem odstotkov, površina nestanovanjskih stavb pa za petino.

image_alt
Infrastrukturni projekti v Sloveniji in na Hrvaškem v velikem razmahu

Z izdanimi gradbenimi dovoljenji za stavbe je bilo načrtovanih 325 stanovanj, kar je, kot še navaja Surs, dva odstotka manj stanovanj, kot jih je bilo načrtovanih januarja lani. V enostanovanjskih stavbah jih je bilo načrtovanih 32 odstotkov manj, v večstanovanjskih stavbah pa 49 odstotkov več. Stanovanja v enostanovanjskih stavbah bodo merila povprečno 162 m2, stanovanja v večstanovanjskih stavbah pa povprečno 97 m2

Z izdanimi gradbenimi dovoljenji je največ novih stanovanj predvidenih v osrednjeslovenski statistični regiji: 67 stanovanj ali 21 odstotka vseh, 65 stanovanj ali 20 odstotkov vseh je bilo načrtovanih v jugovzhodni Sloveniji, 50 stanovanj ali 15 odstotkov vseh pa v goriški statistični regiji.

Preberite še:

Komentarji: