Predstavitvena informacija

Kako s coachingom Endava pomaga svojim zaposlenim na karierni poti

Vsak zaposleni v Endavi ima od prvega dne svojega kariernega coacha.
Fotografija: Karierni Coaching Foto Endava
Odpri galerijo
Karierni Coaching Foto Endava

V tem velikem mednarodnem podjetju pravijo, da je to ena od največjih prednosti, ki jo ponujajo na področju razvoja zaposlenih. Želijo si, da njihovi zaposleni rastejo, se razvijajo, odkrijejo svoje poslanstvo in na sploh uspejo v karieri.

Razvoj tehničnih veščin in učenje dela z novimi orodji sta procesa, ki sta dobro uveljavljena v številnih tehnoloških podjetjih. Po drugi strani pa je karierni razvoj zaposlenih nekaj, kar pogosto izostane. Ljudje velikokrat pogrešajo nekoga, ki bi jim pomagal opredeliti lastne cilje ter s pomočjo spraševanja in aktivnega poslušanja ponudil pomoč pri njihovem doseganju.

Endava, ki na prvo mesto postavlja svoje zaposlene, je marca letos organizirala prvi teden kariernega coachinga na ravni Adriatik regije. Glavni namen tega dogodka je bila izmenjava znanja o tej tematiki. Dvanajst Endavinih kariernih coachev je sodelovalo v seriji predavanj in panelnih razprav in dejstvo, da se je srečanj udeležilo povprečno 400 zaposlenih iz regije, kaže, kako veliko je zanimanje za to temo v podjetju in kako je ta aktualna v IT-svetu.

Dogodek je potekal pod sloganom Ko pomagamo drugim, tudi sami rastemo. To je glavno sporočilo kariernega coachinga v Endavi in neke vrste odgovor na hiter razvoj in rast IT-skupnosti v regiji.

Evolucija kariernega coachinga v Endavi

Pred petimi leti so v Endavi prepoznali potrebo po osebnem kariernem razvoju in mentoriranju. Vzpostavili so program kariernega coachinga, ki od prvega dne podpira vse zaposlene pri opredeljevanju in doseganju kariernih ciljev. Zakaj? Da bi zaposleni postali najboljši, kar so lahko.

Karierni coaching je precej več kot zgolj program za razvoj tehničnih veščin. Ko se nekdo pridruži Endavi ali obstoječi zaposleni menja projekt, oboje je seveda samo po sebi zahteven proces, program kariernega coachinga naredi svoje. Zaposlenim v Endavi omogoča, da karseda najbolje izkoristijo številne karierne priložnosti v podjetju.

Kaj pomeni biti karierni coach v Endavi?

Podjetje, ki ga vodijo njegove temeljne vrednote, trdno verjame, da je vzpostavitev kulture dajanja povratnih informacij, izmenjave znanja in visoke učinkovitosti ključnega pomena za ustvarjanje okolja, ki spodbuja uspeh.

Slobodan Bogdanović Foto Endava
Slobodan Bogdanović Foto Endava

Prednosti programa kariernega coachinga

Večina zaposlenih v Endavi vidi kot največjo prednost programa v že večkrat omenjeni podpori pri jasnem prepoznavanju, načrtovanju in doseganju zastavljenih ciljev na poti profesionalnega razvoja.

Robert Podlipnik Foto Endava
Robert Podlipnik Foto Endava

Za uspeh ni skrivne formule in vsak karierni coach ubere svojo pot, kako bo pomagal sodelavcem. Ključna pa sta odločnost in želja po deljenju znanja in hkrati poslušanju ter aktivnem sodelovanju na poti posameznikovega kariernega razvoja. To je tisto, kar je skupno vsem coachem, vključenim v program.


Naročnik oglasne vsebine je Endava