Potrjeni zadnji akti iz svežnja Čista energija

Evropska komisija ga je predlagala leta 2016 za spodbuditev prehoda na podnebno nevtralno gospodarstvo.
Fotografija: EU naj bi do leta 2030 zmanjšala emisije CO2 za vsaj 40 odstotkov in hkrati modernizirala svoje gospodarstvo. FOTO: Brane Piano/Delo
Odpri galerijo
EU naj bi do leta 2030 zmanjšala emisije CO2 za vsaj 40 odstotkov in hkrati modernizirala svoje gospodarstvo. FOTO: Brane Piano/Delo

Ljubljana – Države članice EU so potrdile štiri zadnje zakonodajne akte iz svežnja Čista energija za vse Evropejce, ki ga je evropska komisija predlagala leta 2016, da bi spodbudila prehod na podnebno nevtralno gospodarstvo v Evropi.
   
Sveženj Čista energija za vse Evropejce uvaja moderno in stabilno pravno okolje, ki bo omogočilo javne in zasebne naložbe za spodbujanje prehoda na čisto energijo.

Postopni prehod iz gospodarstva, ki je precej odvisno od fosilnih goriv, na ogljično nevtralno gospodarstvo je med največjimi izzivi današnjega časa. Novi zakonodajni okvir v celoti upošteva cilj, po katerem naj bi EU do leta 2030 zmanjšala emisije ogljikovega dioksida (CO2) za vsaj 40 odstotkov glede na zdajšnje izpuste in hkrati modernizirala svoje gospodarstvo, ustvarjala delovna mesta in spodbujala trdno rast.

Komentarji: