Predstavitvena informacija

Kako do cilja?

Pomembne življenjske prelomnice, načrti za vas ali vaše otroke ali pa finančno preskrbljena jesen življenja so lahko manj stresni, če naložbo prilagodite osebnim potrebam. Za kakšen namen boste plemenitili svoj denar, že veste. Kako pa boste do finančnega cilja prišli, lahko ugotovite z dobrim načrtom.
Fotografija: FOTO: Internet
Odpri galerijo
FOTO: Internet

Ugotovite, koliko sredstev imate na voljo že danes oziroma ali jih boste v manjših zneskih dodajali postopoma. Ocenite, kakšno stopnjo tveganja lahko sprejmete v naložbah in koliko časa jih lahko plemenitite. Za pomoč imate načrt po korakih, z uporabo izobraževalnega orodja KD Skladov, novega investicijskega kalkulatorja na spletni strani KD Skladi, pa boste še lažje naredili prve korake pri načrtovanju in pridobili informativni izračun, prilagojen vašim življenjskim razmeram. Nato pa se srečamo še v živo, pri finančnih svetovalcih, ki bodo prisluhnili vašim željam ... 

1. ODLOČITEV
Pripravite seznam ciljev, ki jih želite uresničiti z varčevanjem. 
Glede na finančne zmožnosti ugotovite, koliko sredstev imate na voljo za varčevanje, ali pa razmislite, kolikšen znesek želite imeti po zaključenem obdobju varčevanja.

2. NAČIN
Izberite način vplačevanja zneskov, kot vam ustreza. 
Kako bi radi vplačevali sredstva – postopoma mesečno, četrtletno, letno ali z enkratnim zneskom? 

3. ČAS
Koliko časa ste pripravljeni varčevati? 
Koliko časa boste lahko varčevali, verjetno že veste. A upoštevajte, da boste finančne cilje najlažje uresničili, če boste varčevali redno in začeli varčevati takoj ali pa čim prej. Ne iščite »pravega trenutka« za začetek, saj ga je možno identificirati šele, ko že mine. 

4. TVEGANJE
Kakšni stopnji tveganja ste lahko izpostavljeni in kakšno stopnjo tveganja želite sprejeti?
Na hitro se sliši, da si morate odgovoriti le na eno vprašanje. A ni tako. Od vaše »objektivne« sposobnosti prevzemanja tveganja (tj. osebnih finančnih razmer, koliko je cilj oddaljen itd.) je odvisno, kolikšnemu tveganja ste lahko izpostavljeni, od vašega osebnega odnosa do tveganja pa je odvisno, kakšno stopnjo želite sprejeti. 
Svoj vlagateljski profil lahko ocenite tudi na www.ai.kd-skladi.si in odkrijete za vas pravo razmerje med pričakovanji in tveganji. 

NAREDITE SVOJ IZRAČUN

Obiščite nas na www.kd-skladi.si.