Peti krog partnerstva za spremembe: Povezani z akcijo

Čas za prijavo na razpis za sodelovanje v petem krogu je do 10. oktobra.
Fotografija: Partnerstvo za spremembe se širi iz leta v leto. Foto Vid Rotar
Odpri galerijo
Partnerstvo za spremembe se širi iz leta v leto. Foto Vid Rotar

Partnerstvo za spremembe teče svoj peti krog. Program inovativnega sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju tokrat nosi naslov Povezani z akcijo.

V četrtem krogu je partnerstvo razširilo svoje delovanje, vključilo različne akterje v družbi in postalo inovativna nacionalna platforma sodelovanja. Z reševanjem treh različnih izzivov so skušali povečati kakovost življenja in izboljšati poslovno okolje v Sloveniji, letos pa nadaljujejo poslanstvo v petem krogu.

K sodelovanju so znova povabili gospodarska združenja, občine, nevladne organizacije, javne zavode, zasebne zavode, ustanove, organe javne uprave, izobraževalne in znanstvene inštitucije, ki želijo v sodelovanju izboljševati družbeno in poslovno okolje. Čas za prijavo na razpis za sodelovanje v petem krogu Partnerstva za spremembe je do 10. oktobra 2018, uraden začetek pa 23. oktobra. Tedaj bo komisija izbrala tri izzive, katerih rešitev bi pripomogla k izboljšanju poslovnega okolja in k večji kakovosti življenja, reševali pa jih bodo do junija 2019. Program na strani javne uprave koordinira ministrstvo za javno upravo, na strani gospodarstva pa AmCham Slovenija.

Do pomladi bo potrebno izdelati prototip oz. konceptualni okvir izbranih rešitev, podati mejnike in korake za popolno implementacijo predlaganih rešitev in tako pokazati, kako sodelovanje vedno pripelje do rezultata.
 

Komentarji: