Poclain z mladimi strojniki na obisku v matični družbi v Franciji

Povezovanje s srednjimi šolami in fakultetami pomaga pri izbiranju perspektivnih kadrov.
Fotografija: Poclain Hydraulic veliko pozornost posveča človeškim virom. FOTO Jožže Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Poclain Hydraulic veliko pozornost posveča človeškim virom. FOTO Jožže Suhadolnik/Delo

Žirovsko podjetje Poclain Hydraulics, ki že več kot desetletje posluje v okviru mednarodne skupine Poclain, želi privabiti v svoje vrste talentirane mlade izobražence. Zato posveča posebno skrb štipendijski politiki, prakso pa povezuje s šolskim sistemom. V minulem šolskem letu so razpisali zanimive seminarske naloge, avtorje zmagovalnih projektov pa so skupaj z mentorji sredi letošnjega septembra peljali v Francijo.

Dijaki Srednje šole za strojništvo iz Škofje Loke in študentje ljubljanske Fakultete za strojništvo so tako svoje naloge predstavili tudi na sedežu skupine Poclain v Verberieju, kjer jih je po ogledu tovarne sprejel njen predsednik in izvršni direktor Guillaume Bataille.

Med dijaki so najboljše teme pripravili Ažbe Kavčič, Gal Dobravec in Primož Peterman, bodoči strojni tehniki, ki so pod mentorstvom prof. Kristjana Prosena izdelali nalogo z naslovom Sledenje in kalibracija orodij. Med študenti pa sta prvo mesto zasedla Nace Remih in Gregor Urankar pod mentorskim očesom doc. dr. Franca Majdiča s temo o uporabi in delovanju hidravličnih ventilov v pogojih nizkih temperatur.
 

Komentarji: