Projekt, namenjen dvigu kompetenc v šolstvu

Z 2,4 milijona evri bodo izvedli usporabljanje več kot 11.000 strokovnih in vodstvenih delavcev v vzgoji in izobraževanju.
Fotografija: Tudi učitelji se morajo ves čas učiti. FOTO Shutterstock
Odpri galerijo
Tudi učitelji se morajo ves čas učiti. FOTO Shutterstock

Vladna služba za razvoj in kohezijo je sklenila finančno podpreti projekt Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju 2018 do 2022. Poglavitni del denarja od skupno 2,4 milijona evrov bo projektu namenil Evropski socialni sklad (1,9 milijona evrov). Za regijo Vzhodna Slovenija bo šlo 1,3 milijona, za Zahodno Slovenijo pa dober milijon evrov.

S projektom naj bi izboljšali in poglobili kompetence, ki so se zaradi nenehnih sprememb narave vzgojno-izobraževalnega dela izkazale kot pomembne za kakovostno delo. Usposabljanja so potrebna na področju novih disciplinarnih znanj kot tudi veščin za posredovanje znanja z novimi, naprednimi metodami učenja in pedagoškimi pristopi. Gre za podjetništvo, vseživljenjsko učenje, jezikovne kompetence, inovativne pristope k poučevanju, vodenje javnega zavoda z uporabo IKT in drugo. Profesionalno usposabljanje naj bi zaključilo več kot 11.000 strokovnih in vodstvenih delavcev v vzgoji in izobraževanju.
 

Komentarji: