Rok Starič je mladi podjetnik leta

Posel izdelave arašidovega masla je zagnal s pomočjo kampanje na Kickstarterju.
Fotografija: Rok Starič je s svojim produktom prodrl tudi na police velikih trgovcev. Foto Jernej Kofol
Odpri galerijo
Rok Starič je s svojim produktom prodrl tudi na police velikih trgovcev. Foto Jernej Kofol

Med petimi finalisti, ki so se potegovali za naziv mladega podjetnika leta 2018, je komisijo najbolj navdušil Rok Starič. Podjetniško idejo je tudi v živo predstavil v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Posel izdelave arašidovega masla je zagnal s pomočjo kampanje na Kickstarterju, ponudbo je razširil tudi na mandljevo maslo ter sladoled iz arašidovega masla. Njegovo blagovno znamko najdemo v spletni trgovini in v nekaterih večjih trgovskih verigah v Sloveniji, prodrl je že tudi v Avstrijo, v kratkem se želi prebiti tudi v Nemčijo in na Hrvaško ter v baltske države.

»Popolnoma sem presenečen. Nisem pričakoval zmage, saj je bila konkurenca res izjemna. Vesel sem, da je zmagal produkt in ne aplikacija, ker je pomembno, da kljub dobi digitalizacije ne zanemarimo osnovnih produktov, ki lahko ustvarjajo dobre poslovne zgodbe,« je povedal Rok Starič.


Finalisti


V prvem četrtletju leta 2018 je podjetje Rok’s nut butter ustvarilo 120.000 evrov prihodkov in 21.000 evrov dobička.
Med finalisti natečaja so bili poleg Roka Stariča še Matic Vizjak (Kmetija Vizjak), Uroš Požgan, Alen Velcer, Maja Lukas in Špela Lukas (Kokica), Iztok Smolič, Marko Bahor in Boštjan Kovač (Agiledrop) ter Blaž Grah, Urban Kodela, Žan Menart, Matic Ozebek in Matic Vogrič (Smart optometry).

Komentarji: