V sporočila o odsotnosti samo nujno

Zaposleni v podjetjih prejemajo nerazumljiva sporočila, s katerimi tatovi preverjajo, kdaj je kdo na dopustu.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Pred odhodom na dopust je smiselno ustvariti samodejno e-sporočilo o odsotnosti. S tem se izognemo slabi volji ljudi, ki bi zaman pričakovali odgovor na njihovo nujno elektronsko pošto, in tudi kakšnemu telefonskemu klicu med dopustom.

Vendar pa moramo biti pozorni, da v sporočilu ne pustimo preveč informacij. Kot poročajo iz podjetij, vsi ali skupine zaposlenih poleti večkrat po elektronski pošti dobijo nerazumljivo sporočilo, ki je lahko alarm. Nepridipravi na ta način preverjajo, kdo od zaposlenih je na dopustu, iz povratnega sporočila o odsotnosti pa lahko denimo razberejo, kam in za koliko časa je nekdo odpotoval. Preostalih podatkov, ki jih potrebujejo za 'obisk' njihovega doma, ni težko najti na spletu.

V sporočilih o odsotnosti zaposleni tako pogosto navedejo denimo, da so odsotni in da pošte nihče ne bo prebral oziroma jo bo bral občasno. Ali pa navedejo osebo, ki jo lahko kontaktirajo v nujnih primerih.

»Na policiji odsvetujemo puščanje obvestil o daljši odsotnosti s podrobnimi podatki o tem, kje bomo in koliko časa. Seveda pa opažamo, da občani pogosto objavljajo svojo odsotnost na družbenih omrežjih, kjer svoja obvestila tudi opremijo s fotografijami destinacije. Takšno početje odsvetujemo,« opozarjajo na policiji.

Komentarji: