Predstavitvena informacija

Po dopustu z veseljem nazaj v službo

Čas dopustov je namenjen sprostitvi, nabiranju novih moči, povezovanju z družino in tudi temu, da za kratek čas pozabimo na službo in delovne obveznosti. Če je delovno okolje spodbudno, prijetno in smo za svoje delo ustrezno nagrajeni, se po oddihu radi vrnemo med sodelavke in sodelavce, s katerimi vsakodnevno rastemo in napredujemo.
 
Fotografija: hofer fotka
Odpri galerijo
hofer fotka


 
Prilagodljivi zaposlitveni modeli za večjo učinkovitost
Dober delodajalec prisluhne svojim zaposlenim in za njih skrbi. Za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja omogoča podjetje HOFER možnost zaposlitve za krajši delovni čas in prilagodljive zaposlitvene modele. To je podlaga za učinkovito delo, poskrbi pa tudi za boljše zdravje in zadovoljstvo na delovnem mestu in doma.
 
Maja Sever in Jana Janković, strokovni sodelavki z oddelka obračuna plač.
Maja Sever in Jana Janković, strokovni sodelavki z oddelka obračuna plač.

 
Delovno okolje, prijazno tudi do družin
Podjetje HOFER je do družine prijazno podjetje. Ena od prednosti, ki jih ponuja, je možnost podaljšane neplačane porodniške odsotnosti. Jana Janković, strokovna sodelavka z oddelka obračuna plač, pojasni: »V HOFERju je za bodoče mamice zelo lepo poskrbljeno. Vsaka prejme 'baby' mapo s koristnimi nasveti in napotki. Še ena novost, ki se je lahko razveselimo, pa je, da lahko vsaka mamica po porodniški odsotnosti ostane doma še dodatno leto, preden se vrne na delovno mesto, ki jo med tem čaka.«
 
Jana Janković meni, da ji mora dober delodajalec omogočati, da se marsičesa nauči in da zjutraj z veseljem pride na delovno mesto. Nadaljuje: »Dober delodajalec omogoča, da se tu dobro počutim, da imam zanesljive sodelavce in vodje ter da za pošteno delo prejmem tudi pošteno plačilo. Pri sodelavcih cenim natančnost in zanesljivost. Ko potrebujem pomoč, vem, da se lahko obrnem na njih in tudi oni name.«
 
hofer sodelovanje
hofer sodelovanje

 
»Sabbatical« ali sobotno leto
Podjetje omogoča dalj časa zaposlenim, ki imajo željo po daljši odsotnosti z dela, da izkoristijo tudi »sabbatical« ali sobotno leto. Takrat je čas za aktivnosti, ki jih ne morejo uskladiti s svojim delovnikom, kot sta dokončanje študija in potovanje okoli sveta, na delovno mesto pa se vrnejo zadovoljnejši in polni delovnega zagona.
 
hofer fotka
hofer fotka

 
Redno in nadpovprečno visoko plačilo
Pošteno plačilo je osnova za spodbudno delovno okolje. Podjetje HOFER svojim sodelavcem v prodaji ponuja nadpovprečno plačilo v trgovski panogi. Prodajalci v njihovih poslovalnicah na primer za krajši delovni čas 30 ur tedensko v prvem letu prejmejo bruto mesečno plačilo v višini najmanj 882 evrov. Ob tem se plača prodajalcev vsako nadaljnje leto (do šestega leta) zaposlitve samodejno zviša po t. i. šeststopenjskem sistemu napredovanja. Prodajalec po šestih letih za 30 ur tedensko prejme najmanj 1021 evrov bruto na mesec. Sodelavci v prodaji tako za 30 ur tedensko že prvo leto prejmejo plačilo, ki presega celo minimalno bruto plačilo za polni delovni čas. Vsak zaposleni prejme tudi dodatek za prevoz na delo in dodatek za prehrano v višini maksimalnega neobdavčenega zneska, HOFER pa za svoje sodelavce tudi redno namenja sredstva v drugi steber pokojninskega zavarovanja.
 
Natalija Protner, poslovodja, Gregor Bukovšek, namestnik poslovodje, in Nina Srdan, prodajalka.
Natalija Protner, poslovodja, Gregor Bukovšek, namestnik poslovodje, in Nina Srdan, prodajalka.