Predstavitvena informacija

Vsi nosimo odgovornost za bolj trajnosten jutri

V Skupini Triglav pod okriljem projekta Zavarujmo prihodnost še aktivneje soustvarjajo trajnostna prizadevanja.
Fotografija: Prispevajte svoj del k trajnostni preobrazbi. FOTO: Zavarovalnica Triglav
Odpri galerijo
Prispevajte svoj del k trajnostni preobrazbi. FOTO: Zavarovalnica Triglav

Že vse od začetka letošnjega leta je vsak mesec posvečen spodbujanju in uresničevanju enega od 17 ciljev trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov, k trajnostno usmerjenim dejanjem pa v sodelovanju z več kot 150 partnerji iz športa, kulture, zdravstva, preventive in gospodarstva spodbujajo tudi širšo javnost. »Glavno sporočilo projekta je, da smo vsi odgovorni za trajnejšo, zeleno in pravično prihodnost, vsak od nas lahko kaj stori in spremeni že danes. Ni treba čakati na jutri,« je o projektu povedala Nina Kelemen, ki koordinira področje trajnosti v Skupini Triglav.

S konkretnimi dejanji spreminjajo svet

V Triglavu za trajnostni razvoj skrbijo na treh ključnih področjih, in sicer okoljskem, družbenem in upravljavskem. Z akcijami Za boljši jutri, Očistimo naše gore, Otroci Triglava, Gozd srčnosti, Mladi upi, Triglav tek, Ponovno na izpitno vožnjo oziroma platformo Vozimse.si in številnimi drugimi projekti pa že delajo odločne korake proti boljši prihodnosti. S skrbjo za trajnostni razvoj ustvarjajo tudi dolgoročno stabilno podlago za varno poslovanje Skupine Triglav.

FOTO: Zavarovalnica Triglav
FOTO: Zavarovalnica Triglav

»Spodbujamo digitalno poslovanje, krepimo trajnostno ozaveščenost zaposlenih, celovito merimo ogljični odtis, veliko pozornosti namenjamo tudi energijski prenovi stavb. Naš portfelj že vsebuje zavarovanja za škodne dogodke, ki so posledica podnebnih sprememb, kakor tudi zavarovanja sončnih elektrarn in mikromobilnosti. Na področju upravljanja lastnih portfeljev povečujemo delež trajnostnih in zelenih naložbenih razredov z namenom financiranja zelenega prehoda. S sistematičnim merjenjem skrbimo za visoko zadovoljstvo strank ter razvijamo strokovna znanja in kompetence naših zaposlenih, izvajamo učinkovite programe promocije zdravja ter spodbujamo večdimenzionalno raznolikost in medgeneracijsko sodelovanje,« nekaj od številnih trajnostnih prizadevanj Skupine Triglav našteje Kelemenova. V prihodnosti nameravajo z aktivnostmi in ozaveščanjem svoj prispevek k trajnostni, pravični in zeleni prihodnosti še (o)krepiti.

Vaša obljuba za lepši jutri

Več kot 150 partnerjev, ki so se pridružili projektu Zavarujmo prihodnost, je že sprejelo izziv, da postanejo del skupnosti #ZavarujmoPrihodnost. S klikom na gumb MOJA OBLJUBA se lahko vsak zaveže k izvedbi vsaj ene aktivnosti pri vsakem od 17 trajnostnih ciljev – takšno, ki mu je blizu in s katero bo lahko prispeval k trajnostni prihodnosti.

V maju skupaj s Kinodvorom ozaveščajo o pomenu kakovostnega izobraževanja in spodbujanju možnosti vseživljenjskega učenja za vsakogar. Skozi kulturo in umetnost je učenje, kot dokazujejo v Kinodvoru, lahko zelo zabavno in zanimivo.

FOTO: Zavarovalnica Triglav
FOTO: Zavarovalnica Triglav


Naročnik oglasne vsebine je Zavarovalnica Triglav