Več denarja za spodbude pri zaposlovanju

Vlada bo za program spodbujanja zaposlovanja namenila namesto prvotnih 8,2 milijona evrov 13,2 milijona evrov.
Objavljeno
26. avgust 2014 18.50
mpi Zavod
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si

Ljubljana − Vlada je na današnji seji za izvedbo ukrepov zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih namenila še nekaj več denarja, in sicer 13,2 milijona evrov. 

Povečanje vrednosti projekta je potrebno za zagotovitev sredstev za izvajanje novega programa Zaposli.me v okviru ukrepov aktivne politike zaposlovanja, so zapisali po seji vlade.

Dolgotrajno brezposelne osebe predstavljajo skoraj 51 odstotkov vseh prijavljenih oseb. Brez izobrazbe jih je v evidenci 32.529, kar pomeni 28 odstotkov vseh prijavljenih. Med mladimi do 30 let (28.121) je 21,2 odstotka oseb s terciarno izobrazbo. V evidenci je prijavljenih tudi 17.824 invalidnih oseb. Glede na stanje na trgu dela dolgotrajno brezposelne osebe predstavljajo največji delež vseh prijavljenih brezposelnih oseb. Letos je Zavod RS za zaposlovanje že objavil dve javni povabili Zaposli.me 5 in Zaposli.me plus, sofinancirani iz sredstev Evropskega socialnega sklada, ki sta omogočili enoletno zaposlitev 2131 težje zaposljivim osebam.

Obe javni povabili sta bili zaradi porabe razpoložljivih sredstev predčasno končani, z dodatnimi sredstevi pa se bo lahko v okviru programa zaposlovanja težje zaposljivih oseb za 12 mesecev zaposlilo še 1100 ljudi.