Peka v papirju? Zakaj pa ne

Za pokušino objavljamo en recept, ostale najdete v novi številki Odprte kuhinje.

Objavljeno
04. avgust 2014 10.46
Posodobljeno
06. avgust 2014 15.00
Recepti in fotografije Guliver/Stockfood
Recepti in fotografije Guliver/Stockfood

Ste vedeli, da je peka v papirju ena najbolj enostavnih in simpatičnih, zlasti zato, ker tesno zaprti škrniclji ohranijo ves sok sestavin, ki jih vanje zavijemo.

Zelenjava v škrniclju

Za 4 osebe. Čas priprave: 1 ura.

Sestavine:

250 g paradižnika, 250 g koromača, 250 g bučk

 

1 korenček, 1 rumena paprika, 125 g šampinjonov

šop mešanih zelišč, sol, mlet poper

alufolija ali pergamentni papir, olje

Priprava:

Operite zelenjavo. Paradižnike prelijte z vročo vodo, nato jih olupite, razrežite na štiri dele in odstranite semena.

Koromač očistite in narežite na tanke trakove. Bučke narežite na tanke rezine. Korenček olupite in narežite na tanke rezine. Papriko operite, očistite, odstranite semena in vse bele notranje dele, nato jo po dolgem razrežite na trakove. Šampinjone očistite in narežite na rezine. Zelišča operite, otresite in jih drobno sesekljajte.

Štiri kose pergamentnega papirja ali alufolije rahlo namastite in nanje položite zelenjavo. Solite in poprajte, nato potresite s polovico zelišč. Zavitke dobro prepognite in pazite, da pri tem ne izteče nič tekočine. Pecite v vroči pečici pri 200 stopinjah približno 30 do 40 minut.