Potrebujemo:
pol večje zelene
2 korenčka
2–3 jabolka
1 lonček kisle smetane (180 g)
1–2 žlici gorčice
3 žlice kisa (ali po okusu)
sol, poper
bazilika
Priprava:
Zeleno olupimo in drobno naribamo na ribežen. Prav tako v solatno skledo naribamo še korenje.
Posebej pripravimo polivko iz kisle smetane, gorčice, kisa, soli, popra in malo vode ter z njo prelijemo zelenjavo v skledi. Dobro premešamo.
Zdaj očistimo še jabolka, jih olupimo, drobno naribamo in takoj premešamo, da ne porjavijo. Skledo pokrijemo.
Nazadnje solato odišavimo še z nekaj lističi bazilike in ponudimo ob pečeni ribi, recimo skuši.
Različica: Komur sladko-kisel okus ni všeč, naj jabolka izpusti. Solata se v hladilniku obdrži tudi naslednji dan.