Petkov namig za kosilo: Toast pica

Prevroče za kaj resnega? 
Priprava 10 minut.

Objavljeno
01. avgust 2014 13.21
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

* 8–12 rezin kruha za toast

* 3 sveži ne preveč zreli paradižniki

* zavitek majhnih mocarel, 
trikotnik gorgonzole ali 
poljuben sir, ki se lepo topi

* 2 pločevinki sardin, skuš, tunine

Priprava

Pečico segrejemo na 200–220 stopinj.

Svež paradižnik tanko narežemo na rezine.

Na pekač s papirjem za peko razporedimo rezine kruha za toast, nanje položimo rezino paradižnika ali naložimo pretlačene pelate, sardine ter izbrani sir.

Takoj postavimo v segreto pečico in pečemo približno 5 minut, da se sir napol stopi.

Ponudimo s poletno solato, na primer kumarično z jogurtovo polivko.

Različica: Namesto kruha za toast vzamemo katerikoli drug kruh.