Ponedeljkov namig za kosilo: Metuljčki 
s koromačem in panceto

Z dišečo kraško so najboljši; priprava 5 minut, 
čas kuhanja 15 minut.

Objavljeno
01. avgust 2014 13.02
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

* 1 koromač

* 4 večji zreli paradižniki

* 100 g pancete v kosu

* manjša čebula

* sol

* 400 g testenin

 

Priprava

V visokem loncu zavremo vodo, jo solimo in v kropu skuhamo testenine na zob.

Za omako narežemo panceto na manjše kocke, čebulo nasekljamo in vse popečemo v ponvi.

Dodamo narezan paradižnik, premešamo in pokrito kuhamo 5 minut.

Koromač prerežemo, izrežemo trši stržen in narežemo na rezine ali kocke. Liste prihranimo za okras.

V omako stresemo narezan koromač, po potrebi dolijemo vodo in kuhamo še 5 minut. Solimo. Proti 
koncu dodamo še lističe koromača.

Kuhane testenine stresemo v omako, premešamo in takoj ponudimo s sezonsko solato, recimo zeljno.