Torkov recept

Piškoti z bučnimi semeni - osvojijo v trenutku.
Objavljeno
15. maj 2012 10.41
Posodobljeno
15. maj 2012 12.00
Maja Hafner, Odprta kuhinja
Maja Hafner, Odprta kuhinja

Sestavine

30 dag moke, 9 dag sladkorja v prahu

20 dag hladnega masla

10 dag mletih bučnic

ščepec soli, jajce

marelična marmelada za nadev

čokoladna glazura

sončnična semena za okras

 

Priprava

Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo na hladnem počivati približno pol ure. Nato ga tanko razvaljamo in z različnimi modelčki izrežemo parno število piškotov. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, in jih v vnaprej ogreti pečici na 180° pečemo 8 do 10 minut.

Ko se pečeni piškoti ohladijo, jih namažemo z marelično marmelado. Po dva sestavimo, do polovice pomočimo v čokoladno glazuro in posujemo s sončničnimi semeni.

Čokoladno glazuro pripravimo tako, da nad soparo raztopimo jedilno čokolado in jo zmešamo z maščobo, najbolje z oljem. Na 10 dag čokolade vzamemo 0,4 dl olja.