Vikendovi gongi popularnosti

Začenja se nova sezona glasovanja!
Objavljeno
03. februar 2012 19.32
Vikend
Vikend
Lanski dobitniki so svoje gonge, ki so jih prejeli na slovesni podelitvi decembra v Kinu Šiška, komaj dobro postavili na police, mi pa že začenjamo novo sezono glasovanja. Tudi letos bo le od vas, dragi bralci, odvisno, kdo bo dobil gong popularnosti, in tudi letos bomo najprej izbirali mesečne zmagovalce, ki se bodo jeseni pomerili v končnem finalnem obračunu.

Za koga lahko glasujem?

Glasovanje bo potekalo v šestih kategorijah: TV-informativni voditelj/voditeljica, TV-razvedrilni voditelj/voditeljica, radijski voditelj/voditeljica, igralec/igralka, pevec/pevka in glasbena skupina. Razen v kategoriji glasbena skupina v vseh drugih kategorijah glasujete za posameznike.

Kako lahko glasujem?

Na dva načina: na klasičnih glasovnicah, tedensko objavljenih v prilogi Vikend in občasno v časopisih Delo, Nedelo in Slovenske novice, in po spletnem obrazcu, dostopnem na spletni strani .

Do kdaj lahko glasujem?

Tako kot lani bo tudi glasovanje v sezoni 2012 organizirano v dveh krogih. Prvi krog glasovanja bo potekal približno osem mesecev (od 3. februarja do 25. septembra), posamezen cikel v tem krogu približno mesec. Prvi, februarski cikel traja od 3. do 28. februarja.

Kdo bodo finalisti?

Ob koncu vsakega cikla bomo na uredništvu prešteli vse glasove, prispele v preteklem mesecu. V vsaki kategoriji bomo objavili po enega finalista, in sicer tistega, ki bo prejel največ glasov. Vsako mesečno glasovanje poteka kot samostojno glasovanje. Naslednji mesec se bo začelo novo štetje glasov. In tako osemkrat po vrsti. Kandidat, ki je v neki kategoriji izglasovan za finalista, se ne more znova uvrstiti v finalno glasovanje v tej kategoriji v nobenem drugem ciklu.

Kje lahko spremljam lestvice?

Lestvice najbolje uvrščenih bodo vsak teden objavljene na spletni strani , mesečno, skupaj s finalisti, pa bodo objavljene v prilogi Vikend.

Kdaj bodo znani zmagovalci?

Vsi finalisti (osemkrat po šest) se bodo uvrstili v finalno glasovanje, ki bo potekalo od 28. septembra do 5. novembra 2012. Po glasovanju bomo dobili v vsaki od šestih kategorij zmagovalca, dobitnika Vikendovega gonga popularnosti.

In nagrade?

Izžrebali jih bom vsak mesec, na koncu akcije bomo izmed vseh prispelih glasovnic izžrebali tudi dobitnike velikih finalnih nagrad.