»Kamorkoli grem, se počutim in obnašam kot Evropejka« (VIDEO)

»Zato, ker vem, da nisem samo Slovenka.« Tako na vprašanje, zakaj bo šla na evropske volitve, odgovarja 18-letnica. Njena vrstnika se strinjata, da je udeležba na volitvah nujna.  

Objavljeno
05. marec 2019 08.05
Posodobljeno
23. april 2019 08.11
Dijake Gimnazije Bežigrad smo vprašali, zakaj bodo šli na volitve. FOTO: N. D.
Trem dijakom bežigrajske gimnazije smo postavili tri vprašanja glede volitev v evropski parlament. In mladi so jasno dali vedeti, da gredo »definitivno« na volitve. Lara Lovrič je poudarila, da gre po njenem mnenju pri Evropi za neko slogo, »skupaj smo močnejši«. »In se mi zdi, da predstavlja tudi zelo dober način, kako se lahko mi kot posamezniki razvijamo v neki večji, mogočnejši skupnosti,« je opisala.Tudi Reja Debevc se zaveda, da ni le Slovenka, ampak del neke večje skupnosti. In ta ima vpliv. »Mogoče ne neposrednega, ampak mislim, da je pomembno, da imam svoj glas tudi pri večjih odločitvah,« je dejala.»Tudi s tem, ko uporabljamo evro, se čutim bolj Evropejca,« je dodal Filip Gavranovič.Več o pogledu mladih na Evropo in evropske volitve v posnetkih.

***

 Objavo je podprl evropski parlament, ki pa ni bil vključen v pripravo vsebine in ne odgovarja za predstavljene ­informacije in stališča.