Dunaj vabi tuje start-upe

Dunajska gospodarska agencija bo podelila dvomesečni paket šestim tujim start-up podjetjem.

Objavljeno
03. november 2016 12.17
Silva Čeh
Silva Čeh

Dunaj se aktivno razvija tudi kot mesto za zagonska podjetja in zanje pripravlja številne programe, subvencije, izobraževanja in drugo potrebno pomoč.

Dunajska gospodarska agencija vsako leto podpre tudi nekaj tujih izbranih zagonskih podjetij in jim pomaga pri razvoju njihove ideje.

Kakor so sporočili iz Predstavništva mesta Dunaj v Ljubljani, bo dunajska gospodarska agencija podprla izbrana podjetja, jim pokrila stroške prevoza iz kateregakoli konca Evrope na Dunaj za eno osebo, nastanitev te osebe za dva meseca in mizo v »co-working« prostorih.

Ta oseba bo prejela tudi karto za dunajski start-up festival Pioneers 2017, 10-urno izobraževanje v vrednosti 2000 evrov in ekskluzivno spoznavanje dunajske start-up scene. Program bo potekal med 2. majem in 30. junijem 2017.

Seveda pa morajo biti udeleženci pripravljeni aktivno sodelovati v programu in biti v času programa prisotni v avstrijski prestolnici.

Za leto 2016 so izbrali 10 start-upov, in sicer Agent Balance iz Češke, Betegy iz Poljske, Bright Habitat iz Srbije, Bueno iz Bolgarije, Buk iz Južne Koreje, Ingenio iz Slovaške, Medicus iz UAE, Molcure iz Japonske, Smart Mobile Vision iz Madžarske in Snowcookie iz Poljske.