GRAWE - uspešno poslovanje, nove zaposlitve

GRAWE zavarovalnica ima ob polletju 7-odstotno rast poslov

Objavljeno
13. avgust 2015 13.48
jankovič:slike:ormoz6.RGB
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo

Maribor - GRAWE zavarovalnica ima ob polletnem poslovanju rast na vseh zavarovalniških vrstah, saj se je obseg v primerjavi z letom 2014 povečal za kar 7 odstotkov, kar pa je botrovalo tudi  novim dodatnim zaposlovanjem. Grawe:" Do sedaj smo v letu 2015 v GRAWE zaposlili 66 novih sodelavcev, odprti pa so še nadaljnji razpisi tako v strokovnih kot tudi v prodajnih oddelkih."

Kosmate bruto obračunane premije so zbrali za 17,1 milijonov evrov. Izplačila zavarovalnin so bila visoka 11,4 milijona evrov, kar je nekoliko manj kot v istem obdobju lani. Vzrok za to so, navajajao v Grawe zavarovalnici, so ugodne vremenske razmere, saj v prvem polletju 2015 niso zabeležili večjih naravnih oziroma vremenskih katastrof. Za kar 16 odstotkov so se povečala izplačila zavarovalnin pri življenjskih zavarovanjih iz naslova dospetja dolgoročnih polic življenjskih zavarovanj. Pozitivne poslovne rezultate pa načrtujejo tudi v drugi polovici letošnjega leta.


V GRAWE zavarovalnici, ki je hčerinska družba velikega srednjeevropskega zavarovalniško-finančnega koncerna GRAWE iz avstrijskega Gradca, ocenjujejo, da je stabilno poslovanje ključnega pomena. Seveda so zadovoljni s polletnimi rezultati, ki so nad načrtovanimi. Po njihovih navedbah obračunane premije pri vseh zavarovalnih vrstah presegajo rast slovenskega zavarovalnega tržišča. Največjo rast so letos dosegli na področju avtomobilskih zavarovanj in premoženjskih zavarovanj. Ti dobri rezultati so pripomogli, da sodi Grawe med zelo uspešne zavarovalnice pri nas.


Predsednik uprave GRAWE zavarovalnice Božo Emeršič je ob tem povedal:»V prvi polovici leta so naše stranke zelo pozitivno sprejele prenovljen paket avtomobilskih zavarovanj za katerega verjamem, da je najbolj prilagojen potrebam slovenskega potrošnika. Naši ciljni skupini, fizičnim osebam, bomo jeseni ponudili dodatne ugodnosti na področju premoženjskega zavarovanja. Varnost in skrb za stranke, kakovostna zavarovalna storitev ter zagotavljane dolgoročnega vzdržnega poslovanja so ključnega pomena za uspešno poslovanje in pripravljenost na izzive v prihodnosti.«