NLB ob četrtletju s 25 milijoni dobička

Podrobnosti poslovanja bodo objavili v ponedeljek.
Objavljeno
15. maj 2015 16.57
jer nlb
Ma. G., gospodarstvo
Ma. G., gospodarstvo

Ljubljana − NLB Skupina je v prvem trimesečju ustvarila čisti dobiček v višini 25 milijonov evrov. Četrletno poslovanje je danes obranaval tudi nadzorni svet banke in pohvalil aktiven nastop banke na trgu in stabilne pozitivne trende.

Na izboljšano poslovanje je precej vplivala oživitev prodajnih aktivnosti in povečanje kreditov strankam na strateških segmentih, kar se kaže v povečanih tržnih deležih, so sporočili iz banke. Pojasnili so, da je obseg bruto kreditov nebančnemu sektorju v treh mesecih letošnjega leta povečal, pozitivna rast pa je bila dosežena tako pri podjetjih kot pri prebivalstvu. Banka še naprej ostaja vodilna na področju prestukturiranja gospodarstva, vse več pozornosti pa namenja zlasti malim in srednjim podjetjem.

Iz NLB sporočajo, da prihodki še naprej ostajajo stalen izziv, optimizacija stroškov pa stalnica. NLB Skupina tudi v letu 2015 nadaljuje celovit proces preobrazbe, katerega cilj je njeno preoblikovanje v ponovno mednarodno konkurenčno bančno skupino, ki bo pomemben regionalni akter na trgih Jugovzhodne Evrope. Več podrobnosti v prvem trimesečju bo banka objavila v ponedeljek.