Po novem letu naprodaj še 51 stanovanj v Celovških dvorih

Zaradi velikega povpraševanja bo DUTB prodajni postopek in obdobje odprtih vrat skrajšala s 45 na do največ 30 dni.

Objavljeno
09. november 2016 12.03
jsu/Celovski dvori
Ba. Pa.
Ba. Pa.

Ljubljana − Iz DUTB so sporočili, da prodaja stanovanj v soseski Celovški dvori teče v skladu z načrti. Predvidoma v začetku novega leta pa bo na voljo nov sklop 51 stanovanj v drugi lameli. Med njimi je pet garsonjer, 21 dvosobnih, 17 trisobnih in osem štirisobnih.

»Zaradi velikega povpraševanja bosta prodajni postopek in obdobje odprtih vrat skrajšana s 45 na do največ 30 dni,« pravijo v DUTB. Tako se bodo prodajne faze časovno hitreje zaključile, posledično pa bodo kupci hitreje prišli do stanovanj.

Kot pričakujejo v DUTB, bo večina stanovanj prvega svežnja dobila svoje stanovalce ob zaključku prve prodajne faze, ki se zaključi 29. novembra.

Prednost neizbranim kupcem

Morebitna neprodana stanovanja pa bo prednostno ponudila vsem sodelujočim oziroma kupcem, ki s svojo ponudbo pri nakupu stanovanj prve prodajne faze niso bili izbrani.

Tem kupcem bo DUTB v decembru omogočila predvidoma sedem dni za ogled neprodanih stanovanj − točen termin bo pravočasno najavila. »V dodatnem tednu odprtih vrat bodo imeli neizbrani kupci iz prve faze ekskluzivno pravico oddaje zavezujočih ponudb za neprodana stanovanja po vsebinsko enakih prodajnih pogojih kot doslej, pri čemer bo vplačana varščina že upoštevana,« dodajajo.

Prav tako bodo kupci, ki v prvem prodajnem svežnju niso bili uspešni pri nakupu, imeli prednost pri nakupu stanovanj druge prodajne faze, torej 51 stanovanjskih enot v drugi lameli.

Prodajni proces in dnevi odprtih vrat za ta sklop bodo potekali predvidoma med 15. januarjem in 15. februarjem 2017. »Če se zgodi situacija, da bodo neizbrani kupci podali enako najvišjo ponudbo za določeno stanovanje v drugi prodajni fazi kot novi kupci, se bo njihova prenesena varščina upoštevala kot časovno vplačana prva, posledično pa bo njihova ponudba najugodnejša,« razlagajo v DUTB.