Zavarovalnica Sava vstopa v zdravstveno zavarovanje

Na trg so lansirali dodatno zdravstveno zavarovanje, ki bo zavarovancem omogočilo specialistične preglede v desetih dneh.
Objavljeno
14. november 2017 17.24
Silva Čeh
Silva Čeh

Ljubljana - Zavarovalnica Sava prihaja na trg z novim zdravstvenim zavarovanjem Zdravje in Zdravje plus, ki bo nadgradnja njihovega že zdaj nišnega zdravstvenega zavarovanja Best Doctors. Z novim zavarovanjem bodo omogočali zavarovancem v starosti od prvega do 64 leta hitrejši dostop do specialističnih pregledov in tudi enostavnejših posegov. S tem pa tudi boljše možnosti za koriščenje zavarovanja Best Doctors, ki omogoča drugo mnenje zdravnika in stem tudi zdravstvene posege po tujini.

Zato se je Zavarovalnica Sava, ki tako vstopa na trg dodatnih zdravstenih zavarovanj, odločila po dobrem letu dni, ko se je uspešno združila iz štirih dotedanjih zavarovalnic (Zavarovalnice Maribor, Tilie in dveh Velebitov na Hrvaškem). Zavedajo se, da je zdravje ena najpomembnejpših vrednot Slovencev, a zaradi velikih težavh v zdravstvu, znanih dolgih čakalnih dob, še zlasti za specialistične preglede, so se odločili, da z novim dodatnim zdravstvenim zavarovanjem omogočijo hitrejši dostop do specialistov in tudi manjših posegov ter tako poskrbijo za zavarovance, je poudaril predsednik uprave Zavarovalnice save David Kastelic. Pri tem pa tudi dodal, da hkrati že razmišljajo tudi o potrebah dolgotrajne nege.

Do sepcialista v desetih dneh

Od prihodnjega tedna bodo ponujali na brezplačni številki zavarovanje Zdravje ali Zdravje plus, ki bo omogočalo zavarovancu, da se bo po napotnici svojega osebnega zdravnika lahko preko asistenčnih centrov naročil pri specilističnih zdravnikih in do njih prišel v največ desetih dnevih. Seveda bodo krtija različna, odvisna od zavarovalne vsote, ki bo minimalno visoka 3000 evrov in najvišja 30.000 evrov, mesečne premije pa se bodo začele pri najmljaših pri slabih 6 evrih, pri najsterejših, starih od 60. do 64 leta pa pri 17 evrih na mesec za osnovni paket dodatnega zavarovanja Zdravje. Paket Zdravje plus bo dražji, odvisen, ali se bo zavarovanec odločil za 30-odstotno soudeležbo ali ne.


Ob lansiranju svoje zdravstvenozavarovalne poti Zavarovalnice Sava so predstavili tudi rezultate raziskave družbe Valicon, ki potrjuje, da je na prvem mestu kot najvišja vrednota Slovencev izpostvljeno zdravje. Čeprav jih 65 odstotkov odgovarja, da je njihovo zdravstveno stanje dobro, jih samo polovica ocenjuje, da za svoje zdravje skrbi dobro ali zelo dobro. Seveda imajo pri tem pomembno vlogo tako slog življenja kot tudi preventiva in preventivni pregledi, pravočasne diganoze ipd.. Iz raziskave Valicona (opravili so jo na vzrocu nekaj prek 1000 anketiranih) je razvidno, da v zadnjih treh letih kar 18 odstotkov vprašnih ni bilo na nobenem preventivnem pregledu; še najmanj se zanje odločajo mladi moški. Zato je dober kazalec že to, da je skoraj 60 odstotkov vprašnih vedelo, kaj je to movember, namreč akcija za preventivno ozaveščenje moških proti raku prostate.