Za pripravljalna dela za drugi tir 15 ponudnikov

Cene ponudnikov za izvedbo dostopnih cest za gradnjo drugega tira se gibljejo med 14,5 milijona in 22,5 milijona evrov.
Objavljeno
24. oktober 2017 16.23
A. S.
A. S.

Maribor – Na javni razpis za izvedbo dostopnih cest za gradnjo drugega tira železniške proge Divača−Koper je infrastrukturna direkcija dobila petnajst prijav. Cene z davkom na dodano vrednost se gibljejo med 14,5 milijona evrov (Kolektor CPG, Euroasfalt BIH) in 22,5 milijona evrov (Mapri Proasfalt).

Rok za oddajo ponudb in njihovo odpiranje je bil zaradi številnih vprašanj ponudnikov podaljšan za dva tedna, kdaj pa bodo vso dokumentacijo preučili, še ne morejo napovedati. Ob taki množici ponudb je realno mogoče pričakovati revizijske zahtevke, kar bo proces zavleklo, tako da je utopično pričakovati, da bi dela v okviru tega razpisa lahko začeli že novembra letos, kot je večkrat oznanil državni sekretar in »skrbnik« projekta Drugi tir Jure Leben.

Direkcija za infrastrukturo (DRSI) je seznam prijavljencev in višine njihovih ponudb objavila po vrstnem redu, kot so ponudbe prišle; v naši tabeli so po višini ponudbe.

Za pripravljalna dela je predvidenih 44 milijonov evrov, ki jih je v začetku letošnjega leta dobila direkcija za infrastrukturo na tretjem evropskem razpisu. S konzorcijem sedmih podjetij, ki jih vodi ZRMK, je bila že sklenjena pogodba za geološke, hidrogeološke, krasoslovne in geotehniške raziskave v vrednosti 3,1 milijona evrov. Z razpisom za oddajo arheoloških izkopavanj pa se že ukvarja državna revizijska komisija.