DUTB začenja prodajati Celovške dvore

DUTB bo prihodnji teden začela zbirati zavezujoče ponudbe za 56 stanovanj v ljubljanski soseski.

Objavljeno
03. oktober 2016 18.19
Celovški dvori (Adijo tovarne)
N. G.
N. G.
Ljubljana - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo prihodnji teden začela prodajati stanovanja v Celovških dvorih. Cene bodo objavljene tik pred začetkom prodaje, DUTB pa bo zbirala zavezujoče ponudbe.

Prihodnji teden v petek, 14. oktobra, bo DUTB začela prodajati prvih 56 stanovanj v tej ljubljanski soseski, ki jo je gradil propadli Vegrad. Enako kot pri Nokturnu bo prodaja potekala z zbiranjem zavezujočih ponudb. Prodajne cene bodo objavljene tik pred začetkom prodaje na spletni strani www.celovskidvori.eu. Kupci bodo lahko oddali zavezujoče ponudbe najmanj v višini izhodiščnih prodajnih cen na posebnem obrazcu. Če bosta dva kupca ponudila popolnoma enako ceno, bo izbrana prvo oddana ponudba.

»Sodeč po izraženem povpraševanju in številu obiskov spletnega mesta je zanimanje za nakup stanovanj v Celovških dvorih že pred uradnim pričetkom prodajnega postopka občutno,« so včeraj sporočili z DUTB. Ta je po pravnem sporu z NLB pravnomočna lastnica stanovanj v Celovških dvorih postala konec letošnjega julija. »Po prevzemu je poskrbela za manjšo prenovo, temeljito čiščenje in osvežitev stanovanj,« so še sporočili. Kot pravijo, so objekti v dobrem gradbenem ter obrtniško-instalacijskem stanju, stanovanja pa da so podobno kakovostna kot v primerljivih poslovno-stanovanjskih novogradenjah.

Spomnimo, na DUTB so že lani poudarili, da so Celovški dvori neupravičeno grdi raček slovenskega nepremičninskega trga.