Kadroviki izpostavljajo izkušnje

Na kariernem sejmu so kadroviki svetovali mladim, kaj naj upoštevajo na zaposlitvenih razgovorih.

Objavljeno
15. oktober 2015 18.55
Erika Repovž, gospodarstvo
Erika Repovž, gospodarstvo
Izkušnje so pomembne tudi pri iskanju prve zaposlitve, so poudarili kadroviki na letošnjem kariernem sejmu v Cankarjevem domu, na katerem sodeluje več kot 35 domačih in tujih podjetij, ki v bližnji prihodnosti načrtujejo zaposlovanje novih kadrov.

Karmen Vodovnik iz kadrovske službe e-Študentskega Servisa, kjer imajo trenutno na razpolago 1500 prostih del je opozorila na izkušnje, ki jih študenti pridobivajo v času študenstskega dela, saj delodajalci že preko študentskih servisov iščejo kandidate z izkušnjami. Te izkušnje so lahko tudi neformalne, vendar jih je na razgovoru za službo treba na pravi način izpostaviti. Na njihovem servisu so zato za člane pripravili digitalni portfolio, ki zajema dela študentov od leta 2005, ki jim študenti pripišejo še kompetence, ki so jih pridobili z naštetimi deli. Večina delodajalcev, ki kandidate išče preko njihovega servisa zahteva pri prijavi kandidata tudi njegov digitalni izpis izkušenj. Statistike kažejo, da se več kot 60-odstotkov študentov zaposli v podjetjih, v katerih že opravljajo študentsko delo, je povedala Vodovnikova.

Pomanjkanje praktičnih znanj

Vodja kadrovske službe v Lidlu Lea Tkalec pri delu z iskalci zaposlitve, ki pridejo na razgovore v njihovo podjetje opaža veliko pomanjkanje praktičnih znanj. »S trgovskih srednjih šol prihajajo dijaki, ki so že zaključili šolanje, pa še nikdar niso uporabili blagajne.«

Jurij Snoj, direktor območne službe Ljubljana pri Zavodu RS za zaposlovanje, je opozoril, da se predvsem mladi in iskalci prve zaposlitve pogosto sploh ne zavedajo, da imajo že zelo dobre delovne izkušnje in znanja. Ob tem iskalce zaposlitev poziva k pripravljenosti za delovna mesta, za katera se sicer niso izšolali, a imajo za to ustrezne kompetence. 

Kakovost, ne številčnost

Direktor Moje delo d.o.o. Zoran Savin je poudaril potrebo po aktivnejšem iskanju zaposlitve in opozoril, da bi morala podjetja bolj vlagati v izobraževanje in usposabljanje ljudi. Po drugi strani pa bi moral izobraževalni sistem uvrstiti več praktičnega dela v učne načrte.

Savin iskalcem zaposlitve svetuje, da se osredotočajo na dela, v katerih so dobri in ki jim ležijo ter dajo kakovosti prednost pred številčnostjo različnih izkušenj.

Sicer je najpogostejša napaka iskalcev zaposlitve nepoznavanje osnovnih informacij o podjetju v katerega pridejo na razgovor, so se strinjali udeleženci okrogle mize. Pomembno je, da poznamo potencialne delodajalce - vedeti moramo, kakšne ljudi želijo v svojem podjetju, kakšna je filozofija podjetja, ipd.