Krka najbolj zaželeno podjetje med delavci

Med desetimi najuglednejšimi kar tri farmacevtska in dve IT podjetji.
Objavljeno
29. november 2017 19.41
Milka Bizovičar
Milka Bizovičar
Ljubljana – Najuglednejši slovenski delodajalec po oceni več kot 10.000 ljudi, ki so letos odgovorili na anketo portala MojeDelo, je tudi letos novomeška Krka. Plaketo za ta naziv je na sinočnji razglasitvi ob koncu kariernega sejma prejela šestič v sedmih raziskavah od leta 2007.

Kot je na podelitvi povedal direktor Kadrovskega sektorja v Krki Boris Dular, je priznanje potrditev, da podjetje uspešno sledi zastavljenim ciljem. Kako jim to uspe? Veliko pozornost namenjajo stalni skrbi za dobre delovne pogoje in kakovostno življenje svojih sodelavcev, zavedajo se pomena zavzetega, pripadnega in odgovornega zaposlenega, ki pa mora biti za svoj ustvarjalni prispevek tudi primerno nagrajen. Ne le s plačo, temveč tudi z drugimi materialnimi in nematerialnimi spodbudami.

Stopnjo ugleda portal MojeDelo meri s tremi kriteriji, in sicer prepoznavnost podjetja med kandidati na trgu dela, ali ga posameznik vidi kot potencialnega delodajalca in kako verjetno bi ga izbral kot prvega delodajalca. Za Krko so se letos zvrstili Microsoft, Lek, IBM Slovenija, Fraport Slovenija, Bayer, Banka Slovenije, Banka Intesa Sanpaolo, Akrapovič in Adria Airways; v primerjavi z lanskim letom to pomeni kar nekaj sprememb, so povedali na MojeDelo.

Lestvica najuglednejših se v primerjavi z rezultati raziskave Privlačnost delodajalca, ki so jo opravili v kadrovski agenciji Competo v sodelovanju s podjetjem Stratkom precej razlikuje. Na lestvici 15 najprivlačnejših so med prej omenjenimi samo Krka (1. mesto), Lek (2.), Akrapovič (5.) in Banka Intesa Sanpaolo.