Glavina sporazumno zapušča SDH

Igor Kržan začasni predsednik uprave SDH.
 
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

Ljubljana – Predsednik nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) Igor Kržan začasno prevzema vodenje državnega holdinga, potem ko se s tega mesta poslavlja Lidija Glavina.

Lidija Glavina se je z nadzorniki dogovorila za sporazumno prenehanje mandata s 1. aprilom. Njeno mesto bo zasedel Kržan, ki zato odstopa iz nadzornega sveta. Mesto predsednice nadzornikov bo zato pripadlo Karmen Dietner.

»Napočil je čas, da si najdem kaj drugega,« je bila o razlogih odhoda v izjavi za medije skrivnostna Lidija Glavina. Na vprašanje, ali bo prejela odpravnino, je odgovorila, da so podrobnosti sporazuma poslovna skrivnost. Prav tako ni odgovorila na vprašanje, ali ostaja na SDH. Odgovorila pa je, da se ne namerava prijaviti na razpis za članico uprave D.S.U.

Kržan je dodal, da se je Glavina dobro odločila in da je dobro vodila SDH. Poudaril je, da je sam le začasno prevzel vodenje holdinga in pričakuje, da bodo nadzorniki v čim krajšem času, največ dveh mesecih, našli drugo rešitev.

Lidija Glavina je bila med drugim odgovorna za privatizacijo bank, po prvotnem scenariju naj bi na SDH ostala do konca prodaje Abanke. Ta je kot smo poročali v zaključni fazi, AIK banka Miodaraga Kostića naj bi dala najboljšo ponudbo za Abanko. Projekt prodaje teče nemoteno naprej, so še povedali na SDH.
 
 

Komentarji: