Podaljšan razpis za zaposlitev brezposelnih

Povečan je tudi skupni obseg sredstev za zaposlitev brezposelnih med 30. in 49. letom, in sicer z 2,5 na tri milijone evrov.

Objavljeno
06. oktober 2016 17.23
shuter/denar
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Zavod za zaposlovanje je rok za prijavo na avgusta objavljeno povabilo delodajalcem za pridobitev subvencije v primeru zaposlitve brezposelnih med 30. in 49. letom podaljšal do konca leta. Povečan je tudi skupni obseg sredstev, in sicer z 2,5 na tri milijone evrov.

Na zavodu so razpis, ki so ga pripravili v sodelovanju z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, objavili 18. avgusta. Nanj se lahko prijavijo delodajalci iz vse Slovenije, ki zaposlijo brezposelne iz ciljne skupine javnega povabila.

Sprva je bil rok za prijavo 10. oktober, zdaj pa je podaljšan do 30. decembra do 11. ure. »Sredstva so še naprej na voljo in delodajalce vabimo k sodelovanju na javnem povabilu,« so danes sporočili z zavoda za zaposlovanje. Pričakujejo, da se bo na ta način lahko zaposlilo 600 brezposelnih.

Delodajalci v primeru zaposlitve brezposelne osebe iz ciljne skupine za polni delovni čas prejmejo 5000 evrov subvencije v enkratnem znesku, v primeru zaposlitve za krajši delovni čas pa sorazmerno manj. Delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto, v tem času pa morajo zaposlenim izplačevati plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja po veljavni delovnopravni zakonodaji.