Predstavitvena informacija

Poiščite idealne sodelavce

Uspeh organizacije je večinoma odvisen od njene sposobnosti sestaviti ekipo z veščinami in znanji, ki bodo zagotavljali dobre rezultate ter kakovosten razvoj.
Fotografija: Foto:Getty Images
Odpri galerijo
Foto:Getty Images

Dolgoročno uspešno vodenje kadrovskega področja temelji na prepoznavanju posameznikov s pravimi znanji in kompetencami ter optimalnem spodbujanju njihovega razvoja v pravi smeri.

Predstavljamo vam Slovensko ogrodje kvalifikacij - SOK, ki je uradni in mednarodno primerljiv pregled vseh kvalifikacij, ki jih je mogoče pridobiti v Sloveniji. Kvalifikacije so v SOK razvrščene v deset referenčnih ravni, glede na učne izide. Te se povezujejo z osmimi ravnmi Evropskega ogrodja kvalifikacij (EOK) preko opisnikov ravni obeh ogrodij. Visokošolske kvalifikacije so razvrščene tudi v ravni Evropskega ogrodja visokošolskih kvalifikacij (EOVK).

SOK organizacijam v vsakem trenutku ponuja enotno urejen in zato priročen pregled nad vsemi možnimi kvalifikacijami. Posebna kakovost tega zemljevida je, da je usklajen z evropskim sistemom in da tako omogoča primerjanje kvalifikacij, doseženih znotraj zelo različnih sistemov evropskih držav.  Prav tako vam predstavlja priložnost, da z umestitvijo dodatne kvalifikacije formalizirate in uveljavite svoje notranje izobraževanje. S tem si lahko olajšate pripravo razpisov za delovna mesta, da bodo ta usklajena s slovensko zakonodajo ter učinkovito sistemizacijo delovnih mest. Vse to bo pripomoglo k povečanju ugleda vašega podjetja in večji privlačnosti za kakovostne kadre.
Za lažje navigiranje si oglejte video, ki prikazuje 3 načine iskanja po Registru kvalifikacij SOK.



Več informacij lahko najdete na spletni strani www.nok.si. To upravlja Nacionalna koordinacijska točka SOK-EOK, ki skrbi za ažurnost, usklajenost in mednarodno primerljivost vseh objavljenih informacij.