Predstavitvena informacija

Premišljeno v izvoz

Če želite svoje poslovanje na tuje trge širiti premišljeno in učinkovito, vas vabimo, da se do petka, 22. februarja 2019, prijavite in pridružite že dvanajsti generaciji mednarodnega izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja (ITM – International Trade Management) 2019, ki ga organizira javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z ITM Worldwide Foundation.

Objavljeno
22. februar 2019 08.03
Posodobljeno
22. februar 2019 08.04
Vodenje izvoznega poslovanja (ITM – International Trade Management) 2019 
Glavna prednost programa ITM, ki poteka v angleškem jeziku, je njegova praktična naravnanost, ki podjetja usmeri k temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti ter vam tako prihrani nepotrebne stroške in napake. V program se lahko prijavite zaposleni v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki želite na področju mednarodnega poslovanja osebno in strokovno napredovati ter aktivno prispevati k uspešni širitvi poslovanja svojega podjetja na tuje trge. Skozi program vas bodo vodili vrhunski tuji strokovnjaki in svetovalci.

Udeleženci programa ITM pridobite:
  • strokovno pripravljen izvozni načrt in prodajno predstavitev podjetja, ki ju pripravite v okviru štirih delavnic Passport to Export,
  • individualno svetovanje  mednarodnih strokovnjakov pri pripravi izvoznega načrta,
  • najnovejša znanja in veščine s področij mednarodnega poslovanja, tržnih strategij, tržnih raziskav, medkulturnih razlik, uvajanja sprememb v podjetja ter prodajne in pogajalske veščine, ki jih bodo z vami na mednarodnih seminarjih delili svetovno uveljavljeni profesorji in strokovnjaki,
  • mednarodna poznanstva in
  • diplomo, ki jo priznava mednarodna organizacija IATTO (International Association of Trade Training Organisations).
image
Podelitev diplom udeležencem programa ITM 2018 (foto: Anze Malovrh/STA)


Program ITM 2019 bo potekal od marca do oktobra 2019, v skupnem obsegu 17 dni, v Sloveniji in na Švedskem. Stroške organizacije in izvedbe programa (cca. 7000 EUR na udeleženca) krije javna agencija SPIRIT Slovenija.

Več informacij o programu, ki ga začnemo 19. marca 2019. Prijave so možne do petka, 22. februarja 2019.


Do danes se je programa ITM udeležilo že 142 podjetij, ki so v anketah po udeležbi izkazala izjemno zadovoljstvo. Prve štiri generacije udeleženih podjetij so svoj izvoz v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM v povprečju povečale za več kot 40 %.


Aktivnost financira Ministrstvo RS za gospodarski razvoj in tehnologijo.