Pripravništva v Evropski komisiji in Unicefu

Delo prinaša neprecenljive izkušnje v multikulturnem okolju.
Fotografija: Na pripravništvo v Bruselj. FOTO Reuters
Odpri galerijo
Na pripravništvo v Bruselj. FOTO Reuters

Zanimiva ponudba za vse, ki so pred kratkim zaključili diplomski študij, prihaja iz Evropske komisije. Komisija je objavila razpis za plačana pripravništva za obdobje od oktobra letos do konca februarja 2020. Pogoj je končan najmanj triletni dodiplomski  študij, tekoče znanje angleščine, nemščine ali francoščine in da oseba še nima delovnih izkušenj v evropskih institucijah. Prijave zbirajo do 4. februarja.

Delo je dinamično, prinaša neprecenljive izkušnje v multikulturnem okolju, možnosti za spoznavanje tujine in za spletanje nove socialne mreže. Komisija vsako leto ponudi dvoje petmesečnih pripravništev (spomladanski in jesenski rok) za okoli 1300 pripravnikov. Ti delajo v različnih službah ali agencijah EK, večinoma v Bruslju, pa tudi v Luksemburgu in po vsej EU. Delo je odvisno od oddelka, ki mu je oseba dodeljena, na primer na področju konkurenčnega prava, človeških virov, okoljske politike itn.

Unicefov globalni storitveni center (UNICEF's Global Shared Services Centre) v Budimpešti pa razpisuje dve pripravniški mesti, prvo v finančnem sektorju in drugo na področju poslovne analitike v finančnem sektorju. Pripravništvo se lahko izvaja tudi prek Erasmus+ prakse. Rok prijave je 28. januar.

Komentarji: