Sanjski delodajalec milenijcev

Kar resnično cenimo pri svojih delodajalcih, je omogočanje dostopa do znanja, ne pa mavrične tapete in brezplačni krofi.
Fotografija: Po predvidevanjih bomo milenijci v življenju zamenjali od deset do petnajst služb. Ne moremo si privoščiti, da pri iskanju naslednje ne bomo več konkurenčni. FOTO Shutterstock
Odpri galerijo
Po predvidevanjih bomo milenijci v življenju zamenjali od deset do petnajst služb. Ne moremo si privoščiti, da pri iskanju naslednje ne bomo več konkurenčni. FOTO Shutterstock

Milenijci obožujemo brezplačno prakso in ne potrebujemo dobre plače, če je le urnik dela fleksibilen ... To je laž. Smo generacija, ki se mora sprijazniti z velikanskimi spremembami na področjih nepremičninskega trga, zaposlovanja in socialne varnosti.

Večina se nas že spopada s tem, a se ne zavedamo, da bi lahko prav prišla pomoč tudi od nepričakovanega vira – delodajalca.
Različne študije so pokazale, da generacija milenijcev zaposlitve pogosto ne izbira zaradi visoke plače, ampak zaradi možnosti ustvarjanja družbenih sprememb ali različnih bonitet.

Komentarji: