Štirim podjetjem certifikat za naj zaposlovalca

Za leto 2019 ga je inštitut Top Employer iz Nizozemske podelil Goodyear Dunlop Savi Tires, NLB, Tobačni Ljubljana in JTI.
Fotografija: Z odličnimi kadrovskimi praksami certificirana podjetja razvijajo svoje zaposlene, poudarjajo v ocenjevalskem inštitutu. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Z odličnimi kadrovskimi praksami certificirana podjetja razvijajo svoje zaposlene, poudarjajo v ocenjevalskem inštitutu. FOTO: Shutterstock

Poleg podjetja JTI, ki je certifikat Top Employer v Sloveniji – podeljuje ga istoimenski neodvisni nizozemski inštitut za odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene – letos prejel drugič, so ga za leto 2019 pridobila še tri podjetja.

To so Tobačna Ljubljana, članica skupine Imperial Tobacco Group, ki je pridobila tudi certifikat najboljšega zaposlovalca v Evropi (podjetje je certificirano še v treh drugih državah v Evropi), podobno velja za Goodyear Dunlop Sava Tires, s certifikati še v desetih evropskih državah. To podjetje sicer velja kot prvo iz Slovenije, ki je pridobilo naziv Top employer Europe leta 2012, od leta 2013 pa imajo tudi certifikat za Slovenijo. Četrto podjetje, ki mu je inštitut podelil naziv, je Top employer Slovenija, je četrto leto zapored Nova Ljubljanska banka.

V obrazložitvi za vse omenjene družbe piše, da »zagotavljajo izjemne delovne pogoje svojim zaposlenim ter negujejo in razvijajo talente na vseh ravneh v organizaciji. Podjetja imajo odlične kadrovske prakse, ki jih neprestano optimizirajo in s katerimi razvijajo svoje zaposlene.«
 

V NLB stavijo na kulturo sodelovanja


»Predvsem je pomembno, da kadrovske prakse vsako leto izboljšujemo in nadgrajujemo ter na ta način sledimo svetovnim trendom,« so poudarili v NLB in posebej izpostavili pomen sodelovanja zaposlenih, ki ga krepijo z uvajanjem mentorstva, internim coachingom, izmenjavo izkušenj na delovnem mestu. Prav to so po njihovih navedbah izpostavili tudi ocenjevalci.

»Z uvedbo novega informacijskega kadrovskega sistema bomo nadgradili ključne kadrovske procese, kot so ciljno vodenje, selekcija kadrov, uvajanje novo zaposlenih ter razvoj in izobraževanje, kar bo precej moderniziralo obstoječe prakse,« napovedujejo v naši največji banki naslednji korak.

Vesna Vodopivec FOTO: Roman ŠŠipić/delo
Vesna Vodopivec FOTO: Roman ŠŠipić/delo


»V NLB smo znova dokazali, da sodimo med najboljše delodajalce v slovenskem prostoru – in to ni naključje. Zaposlene nenehno spodbujamo k razvoju in nadgradnji znanj, zato je naša naloga, da jim ponudimo raznolika in najkakovostnejša izobraževanja iz različnih področij. Verjamemo, da so zavzeti in uspešni tisti zaposleni, ki jim njihovo delo omogoča, da svojo poklicno pot uskladijo z družinskim življenjem.

Zaposlene zato spodbujamo k ohranjanju tega ravnovesja, kar nenazadnje dokazuje tudi naš certifikat Družini prijazno podjetje. S programom Zdrava banka in Bančnim športnim društvom pa spodbujamo zdrav in aktiven življenjski slog,« je povzela Vesna Vodopivec, direktorica Upravljanja s kadri in razvoja organizacije ter spomnila na izzive, s katerimi se bodo v prihodnje soočali.

Ti bodo zahtevali več fleksibilnosti na vseh področjih, od bolj dinamičnih kariernih poti, mobilnosti v NLB Skupini, fleksibilnejšega sistema nagrajevanja do fleksibilnejših oblik dela.

Komentarji: