Predstavitvena informacija

Učitelji, pozor!

Prijave v program izobraževanja ameriških otrok prvič odprte tudi za slovenske učitelje.

Objavljeno
09. november 2018 13.22
Posodobljeno
09. november 2018 13.23
Program Participate se z več kot 30-letnimi izkušnjami na področju zaposlovanja učiteljev z vsega sveta uvršča med najuspešneje kulturne programe izmenjave.
Participate, ki je del ameriškega državnega urada za programe izmenjav držav, je odprl program tudi za slovenske učitelje, ki želijo tri do pet let svoje znanje deliti z otroki in mladino v ameriških šolah.

V osnovnih šolah bodo izbrani učitelji poučevali vse temeljne predmete, vključno z:
·         matematiko
·         družboslovjem in
.         jeziki.

V nižjih letnikih srednjih šol bodo izbrani učitelji poučevali:
·         matematiko in
·         naravoslovje.
 
V višjih letnikih pa bodo poučevali specifične naravoslovne in matematične predmete, kot so:
·         biologija,
·         kemija,
·         fizika,
·         algebra in
·         računanje.

Program Participate se z več kot 30-letnimi izkušnjami na področju zaposlovanja učiteljev z vsega sveta uvršča med najuspešneje kulturne programe izmenjave, ki združuje izkušnje 10.000 učiteljev iz 84 držav sveta. Ključna prednost programa je edinstvena delovna izkušnja z inovativno-izobraževalnimi metodami. Izbrani učitelji ne bodo le osvojili učiteljskega programa, temveč bodo slovensko kulturo predstavili tudi učencem. Učitelji lahko ob vrnitvi domov pridobljeno znanje in metodologijo, ki so jo osvojili v sklopu programa, tudi ustrezno navajajo v bodočih prijavah. Participate sodeluje s 388 izobraževalnimi institucijami v treh zveznih državah: Severna Karolina, Južna Karolina in Virginija.

image
Zainteresirani učitelji se lahko prijavijo na povezavi go.participate.com/slovenia.

 
Za ustreznost prijave v program Participate morajo kandidati imeti ustrezno univerzitetno izobrazbo in najmanj dve leti delovnih izkušenj s polnim delovnim časom na osnovni ali srednji šoli. Kandidati morajo imeti tudi veljavno vozniško dovoljenje, saj se bodo na delo vozili s svojim prevoznim sredstvom. In razumljivo, tekoče sporazumevanje v angleškem jeziku je nujno za opravljanje dela in sporazumevanje.
 
Izbranim kandidatom bo zagotovljena logistična podpora in v primeru, da imajo tudi družino, bo zagotovljena pomoč pri urejanju vseh postopkov za pridobitev vizuma. V času predstavitvenega procesa bo za zagotavljanje pozitivne izkušnje na voljo spremstvo drugih učiteljev, kar bo pripomoglo k celovitemu razvoju posameznikovih veščin in talentov.
 
Zainteresirani učitelji se lahko prijavijo na povezavi go.participate.com/slovenia. Več informacij je na voljo na www.go.participate.com, info(at)participate.com ali pa z uporabo pogovornega okenca v spodnjem desnem kotu spletne strani.