Že danes bi zaposlili dvajset ljudi

Izobraževalni center SIJ bo s kovnico kadrov, Srednjo šolo Ravne, še okrepil sodelovanje.
Objavljeno
13. oktober 2016 22.00
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik

Slovenska industrija jekla (Sij) ne vlaga le v opremo in prostore, pač pa tudi v znanje svojih zaposlenih. V nekdanji upravni stavbi družbe Noži na Ravnah na Koroškem so v torek odprli lasten izobraževalni center, ki ne bo namenjen le interni rabi, pač pa bo krepil sodelovanje z drugimi izobraževalnimi ustanovami, med katerimi na Koroškem prednjačita Srednja šola Ravne in ravenski Medpodjetniški center.

V Siju si veliko obetajo tudi od predloga zakona o vajeništvu, saj, kot pravijo, podjetja potrebujejo ljudi, usposobljene za delo, in to bo dobrodošla možnost, da jih tudi sami pomagajo izšolati.

V skupini Sij za izobraževanje vsako leto namenijo več denarja. V prvem polletju so zanj porabili kar 45,8 odstotka več kot v istem obdobju lani. Naložba v preureditev nekdanje Noževe upravne zgradbe v izobraževalni center je bila vredna 215.000 evrov in finančno ne sodi med največje, a je za skupino izjemnega pomena.

»Naložba v lastni sodobni izobraževalni center bo nadgradila in oplemenitila vse naše dosedanje naložbe,« je poudaril predsednik uprave skupine Sij Anton Černih.

V novem izobraževalnem središču bodo potekali interni programi usposabljanj pa tudi prekvalifikacij na različnih področjih, nekateri tudi v sodelovanju s Srednjo šolo Ravne.

»Za zdaj smo dogovorjeni, da bomo pomagali izobraževati odrasle pri usvajanju tehnologije CNC in varjenja. Na šoli imamo sodobno opremljeno šolsko varilnico, kjer so na voljo stroji za učenje in tudi stroji za proizvodnjo,« je pojasnila Ivanka Stopar, ravnateljica Srednje šole Ravne, ki je prepričana, da lahko zares dobro znanje človek usvoji le med učnim procesom, in ne na vrat na nos na tečaju.

Ivanka Stopar Foto: Tadej Regent/Delo

Na tej šoli, ki je kovnica različnih kadrov s področja strojništva in po dvajsetih letih znova tudi metalurgije, zatrjujejo, da železarske družbe potrebujejo več kadrov, kot jih imajo trenutno na šoli.

Mojca Veble, vodja kadrovske službe v skupini Sij: »Že danes bi lahko zaposlili 20 novih sodelavcev, do konca leta pa še dodatnih 30, a jih na trgu težko najdemo. Letos smo zaposlili že 80 novih sodelavcev tehničnih strok.« Da bi izobražen tehnični kader dobili doma, razpisujejo štipendije, dijakom pa omogočajo praktično usposabljanje v proizvodnji. Letos so razpisali 68 štipendij.

»Čeprav štipendija kasneje pomeni tudi službo, so dijaki do štipendij še zadržani. Razmišljajo, da morda po končani srednji šoli vendarle ne bi šli takoj delat in da bi nadaljevali izobraževanje na fakulteti. Še posebej dekleta, ki jih imamo letos na šoli 14, razmišljajo tako. Zato smo veseli, da je ravenski Metal, s pomočjo katerega letos na šoli prvič znova izobražujemo tudi v metalurškem programu, petim najboljšim od 17 dijakov v razredu obljubil štipendije za študij,« je dodala Stoparjeva.

Izobraževalno središče bo vodila Janja Rakovec Bodnaruk, v 66 dneh bodo skupaj gostili 657 udeležencev. Kmalu naj bi dodatne prostore uredili še v pritličju stavbe, ki bodo namenjeni sodelavcem dveh invalidskih podjetij.