Boštjan Noč še naprej predsednik ČZS

Na volilnem občnem zboru mu je nov štiriletni mandat podelila prepričljiva večina.

Objavljeno
05. marec 2016 19.42
M. Š.
M. Š.
Ljubljana - Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS) bo še naprej vodil Boštjan Noč. Na današnjem občnem zboru mu je namreč podporo izreklo 151 od 174 pooblaščenih volivcev, tako bo Noč zvezo vodil tudi v prihodnjem štiriletnem mandatu.

Med nalogami, ki si jih je zadal novi-stari predsednik je tudi povrnitev zaupanja potrošnikov v slovenski med po aferi z uporabo nelegalno pridelanega in prodajanega sredstva za zatiranje varoze.

Kot pravi Noč, bodo čebelarje še bolj opozarjali na dobro čebelarsko prakso in okrepili aktivnosti na terenu. Potrošnikom je treba po njegovem približati oz. odpreti čebelarjenje, zato bodo kot osrednji projekt v letošnjem letu pripravili dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev. Ljudem želijo pokazati, kako čebelarijo, kakšna je higiena, kako sploh pridelujejo med in kako se ta toči.

Sicer pa bo čebelarska zveza pod njegovim vodstvom nadaljevala z uspešnimi projekti, kot so slovenski tradicionalni zajtrk in evropski medeni zajtrk. Še bolj se bodo trudili zato, da bodo imeli čebelarji ustrezno tehnologijo za pridelavo varne hrane. V ta okvir sodijo tudi prizadevanja, da bodo sredstva oz. zdravila za zatiranje varoje tudi v Sloveniji dostopna po evropskih primerljivih cenah.

Poleg Noča so za predsednika ČZS kandidirali še Tomaž Svete, Janko Prebil in Marjan Jug (ta je tik pred volilnim občnim odborom odstopil od kandidature). Prebilu je podporo izkazalo 17, Svetetu pa šest delegatov od skupno 174 prisotnih.