Revoltirana anketa: Neodločeni glede kakovosti hrane

Udeleženci ankete so se precej enakomerno razdelili med tiste, ki zaupajo v kakovost slovenske hrane, in tiste, ki ne.
Objavljeno
19. oktober 2017 13.21
jer-trznica
A. M.
A. M.

V zadnji revoltirani anketi smo vas spraševali, ali zaupate v kakovost slovenske hrane, odgovori udeležencev pa so se precej enakomerno porazdelili v tri skupine. Dobra tretjina oziroma 35 odstotkov je takih, ki verjamejo, da je hrana slovenskih pridelovalcev kakovostna, povsem enak delež anketirancev meni, da ni nič bolj ali manj kakovostna kot hrana, ki jo uvozimo iz tujine, preostalih 30 odstotkov pa ne zaupa slovenski hrani, ker dvomijo o učinkovitosti nadzora nad njo.

Kdo se boji kitajske rasti?

V novi revoltirani anketi se podajamo v mednarodne vode, natančneje, pogled usmerjamo v Kitajsko, kjer pravkar poteka 19. kongres kitajske komunistične partije, ob sklepu katerega bo predsednik Xi Jinping nastopil svoj drugi mandat na čelu azijske sile. Xi je v otvoritvenem nastopu pred delegati v pekinški Veliki palači narodov orisal ambiciozne cilje, ki naj bi Kitajsko do sredine stoletja povzdignili v globalno velesilo.

Ob tej priložnosti vas sprašujemo, ali vas skrbi politični, ekonomski in vojaški vzpon Kitajske. Odgovorite v revoltirani anketi in utemeljite svoj glas.

Po arhivu revoltiranih anket lahko brskate TUKAJ.