Adria Airways brez še enega letala

V prevozniku so pojasnili, da je bilo letalo vrnjeno lastniku.
Fotografija: Več letal Adrie je na tleh, menda tudi zato, ker letalski prevoznik zanje nima rezervnih delov. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Več letal Adrie je na tleh, menda tudi zato, ker letalski prevoznik zanje nima rezervnih delov. FOTO: Jure Eržen/Delo

Agencija za civilno letalstvo je na zahtevo upnika prizemljila še eno letalo Adrie Airways, potem ko je prejšnji teden že dve.

Izbris iz registra je od agencije zahtevala lizinška družba AeroCentury. Več letal Adrie je na tleh, menda tudi zato, ker letalski prevoznik zanje nima rezervnih delov.

V prevozniku so pojasnili, da je bilo letalo vrnjeno lastniku. Razlog za vrnitev  je optimizacija obstoječe flote družbe glede na predviden urnik letenja v zimski sezoni, so povedali v Adrii.

Medtem avstrijski nizkocenovni prevoznik Lauda, ki je v lasti Ryanaira, vabi pilote Adrie Airways v svoje vrste. »Razumemo, da so za vas in vaše družine zelo težki časi. Lauda vam ponuja takojšnje zaposlitvene priložnosti na Dunaju in Palmi de Mallorci,« je po poročanju portala Ex-Yu Aviation News dejal glavni pilot Laude Chris Grube.


 

Fraport Slovenija se pripravlja na verjetni propad Adrie


Za danes je bil odpovedan let na relacijah Frankfurt–Priština–Frankfurt. V Adrii Airways pravijo, da za zdaj ne nastajajo večje zamude. Pogovori s strateškim partnerjem potekajo zelo intenzivno, prav tako si vodstvo družbe močno prizadeva stabilizirati poslovanje, so pojasnili za STA. »V primeru odpovedi poleta se potnikom trudimo najti čim hitrejšo in najbolj optimalno spremembo poti,« so pojasnili v Adrii, ki ne navaja, s kom se pogovarjajo o morebitnem sodelovanju, da bi jih rešil pred stečajem.

V Fraportu Slovenija, upravljavcu brniškega letališča, so zaradi težav Adrie morali okrepiti klicni center, saj se potniki nanje obračajo bolj kot običajno. V družbi se pripravljajo na verjetni stečaj Adrie. Kako bodo ukrepali, bodo razkrili, če se bo bojazen o propadu Adrie uresničila. Kot so poudarili, spremljajo razmere in se nanje odzivajo.


 

Preberite še:

Komentarji: