Adria še ob tretje letalo?

Vzrok je odpoved najemnih pogodb, ki jo je podal najemodajalec Trident Aviation Leasing Service.
Fotografija: Dve letali Adrie sta ostali prizemljeni. FOTO: Reuters
 
Odpri galerijo
Dve letali Adrie sta ostali prizemljeni. FOTO: Reuters  

Javna agencija za civilno letalstvo je v četrtek izdala ustno odločbo Adrii Airways o prepovedi izvajanja letalskih operacij z letaloma model CRJ900 zaradi odpovedi najemnih pogodb, ki jo je podal najemodajalec Trident Aviation Leasing Service. S tem je bil najemnik Adria Airways izbrisan iz registra zrakoplovov kot uporabnik navedenih letal, so sporočili na agenciji.

Tako so tudi uradno potrdili, da sta dve letali slovenskega letalskega prevoznika ostali prizemljeni zaradi odpovedi najema letal. Posledično je Adria odpovedala več letov.

Adria Airways naj bi ostala še brez tretjega letala CRJ-900, poroča portal 24ur.com. Kot je poročal letalski portal Sierra5, je lastnik prišel in odpeljal letalo CRJ-900 reg. S5-AAL na tuje evropsko letališče. Letalo, ki je letelo za družbo Luxair je okrog 15:30 ure poletelo iz Ljubljane v Maastricht.

Agencija bo pisno odločbo v zvezi z navedenim izdala v petih dneh.

Na pobudo odgovornih v Adrii Airways so se vodstvo in nadzorniki agencije v četrtek pozno popoldne sestali z vodstvom letalskega prevoznika. Na omenjenem sestanku so predstavniki Adrie Airways seznanili agencijo s trenutno situacijo oziroma dogajanjem v družbi in naknadno tudi pisno zagotovili, da so njihove letalske operacije z drugimi letali, vpisanimi na spričevalo letalskega prevoznika, varne.  

Postopki, ki jih agencija trenutno vodi z zvezi z letalskim prevoznikom, tečejo naprej neodvisno od trenutnega dogajanja v družbi, so še sporočili iz agencije.
 

Komentarji: