Agencija za civilno letalstvo odločila o licenci Adrie Airways

Letalski prevoznik izpolnjuje zahteve, predpisane za imetnika operativne licence.

Objavljeno
22. januar 2019 15.44
Posodobljeno
22. januar 2019 16.32
V načrtu imamo dodatno optimizacijo naše mreže poletov, dodali bomo nove frekvence, hkrati pa ohranili vse ključne povezave z glavnimi evropskimi vozlišči, je dejal direktor Adrie Airways Holger Kowarsch. FOTO: Leon Vidic/Delo
N. G.
N. G.
Javna agencija za civilno letalstvo je v svoji odločbi izdala, da se ustavi postopek nadzora izpolnjevanja pogojev imetnika operativne licence Adrie Airways, so sporočili iz letalskega prevoznika.

V agenciji so ugotovili, da je Adria Airways z izvedenimi in predvidenimi poslovnimi in finančnimi ukrepi izkazala, da je v daljšem obdobju sposobna poravnati vse svoje obveznosti in da je dolgoročno plačilno sposobna po vseh zakonskih kriterijih ter izpolnjuje zahteve, predpisane za imetnika operativne licence. Poleg tega so potrdili, da Adria Airways izpolnjuje tehnične zahteve na način, ki omogoča zagotavljanje letalske varnosti na ustreznem nivoju.

Nemški lastnik letalskega prevoznika 4K Invest je družbo ob koncu lanskega leta za zdaj rešil s štirimilijonsko dokapitalizacijo, dokapitalizacijo v višini deset milijonov evrov pa so napovedali za prvo četrtletje letos.

»Drugačne odločitve agencije nisem pričakoval, saj je Adria Airways vseskozi izpolnjevala zahteve imetnika operativne licence. Obžalujem, da je bilo v zadnjih mesecih toliko lažnega in zavajajočega poročanja o stanju ter poslovanju naše družbe, hkrati pa se veselim, da bomo lahko odslej nemoteno nadaljevali izvajanje našega strateškega načrta in gradili dolgotrajni razvoj slovenskega letalskega prevoznika. V načrtu imamo dodatno optimizacijo naše mreže poletov, dodali bomo nove frekvence, hkrati pa ohranili vse ključne povezave z glavnimi evropskimi vozlišči,« je dejal direktor Adrie Airways Holger Kowarsch.