Bobinac v upravni odbor Hisensa

Predsednik uprave Gorenja bo v kitajski skupini zadolžen za marketing.

Objavljeno
29. avgust 2018 08.36
Posodobljeno
29. avgust 2018 11.59
Franjo Bobinac
Maja Grgič
Maja Grgič
Predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca je upravni odbor Skupine Hisense imenoval za podpredsednika za marketing v družbi Hisense International, so sporočili iz velenjske družbe, ki je ga je letos prevzela kitajska multinacionalka. Bobinac ostaja predsednik uprave Skupine Gorenje, a bo obenem odgovoren za globalni marketing podjetja Hisense International, ki skrbi za mednarodne aktivnosti Skupine Hisense.

V Gorenju pojasnjujejo, da je Hisense začel postopek integracije Gorenja v globalni kolektiv, ki po svetu šteje več kot 75.000 zaposlenih. Tako bo Bobinac kot podpredsednik za marketing odslej odgovoren tudi za marketinške aktivnosti podjetja Hisnse International po vsem svetu ter skrbel za usklajevanje marketinških strategij in kampanj vseh blagovnih znamk v portfelju Skupine Hisense.
 

Unikaten primer


Po imenovanju je Lan Lin, izvršni podpredsednik Skupine Hisense in predsednik Hisense International, dejal: »To imenovanje dokazuje, da ima Gorenje kakovosten nabor izjemno nadarjenih posameznikov. Še naprej jim bomo omogočali, da bodo svoj talent razvijali. Gre za unikaten primer, saj novinca v Skupini Hisense doslej nismo imenovali na tako pomemben položaj. Bobinčevo bogato znanje in izkušnje bodo izjemno koristni in uporabni pri usklajevanju naših globalnih marketinških strategij, saj bodo tako lahko zagotavljale največ vrednosti blagovnim znamkam v družini Hisense.«

Bobinac je ob imenovanju dejal, da je njegovo imenovanje predvsem veliko priznanje kakovostnemu delu, ki ga je ekipa Gorenja opravila v zadnjih letih. »Počaščen sem, da so me imenovali na tako odgovoren položaj in hkrati prepričan, da lahko skupaj naredimo veliko dobrih stvari, s katerimi lahko atraktiven portfelj naših blagovnih znamk povzdignemo na še višjo raven.«
 

Hisens prevzema vajeti


Gorenje je v zadnje samostojno četrtletje končalo v rdečih številkah. Hisense je šestčlansko upravo Gorenja pred kratkim razširil z dodatnimi šestimi člani, ki prihajajo iz skupine Hisens. Sredi septembra bodo na skupščini družbe zamenjali tudi vse nadzornike, ki zastopajo kapital, in glasovali o iztisnitvi malih delničarjev. Tem nameravajo ponuditi 12 evrov za delnico, kolikor je znašala tudi prevzemna cena.
 
Povezane vsebine