Boxmark zapira svoj obrat v Murski Soboti

Posledice ohlajanja avtomobilske industrije čutijo tudi v podjetju Boxmark Leather iz Kidričevega. Zaradi zmanjšanja potrebe po delavcih zapirajo obrat v Murski Soboti.

Objavljeno
07. november 2019 13.05
Posodobljeno
07. november 2019 13.12
V Boxmarku v Murski Soboti trenutno dela še 184 delavcev, za nekatere se bo tudi po novem letu našlo delo v obratu v Kidričevem. FOTO: Marko Feist 
Anja Vučkič, Sobotainfo
Anja Vučkič, Sobotainfo
Murska Sobota – Po stečaju Aruma julija letos je brez dela ostalo 243 delavcev, konec leta pa Prekmurje čaka nov šok. Boxmark Leather iz Kidričevega, ki izdeluje sedežne prevleke za prestižne avtomobile, z novim letom zapira obrat v Murski Soboti, brez dela bo ostalo 184 delavcev.

Obrat v Murski Soboti so pred petimi leti odprli v prostorih propadle Mure zaradi povečanega obsega dela. »V tem petletnem obdobju smo spremenili marsikatero tehnologijo. Potrebe strank se nenehno spreminjajo in izboljšujejo. Tako lahko zatrdimo, da smo v podjetju sledili zahtevam trga, intenzivno spremenili tehnološke procese ter investirali v nove sodobne tehnologije. Novi tehnološki procesi niso več tako delovno intenzivni, zato so se tudi zmanjšale potrebe po delavcih,« pojasnjuje Marjan Trobiš, izvršni direktor družbe Boxmark Leather.

image
Marjan Trobiš FOTO: Tomi Lombar/Delo


Zaradi ohlajanja svetovnega avtomobilskega trga so se osredotočili na programe z večjo dodano vrednostjo, kar se po Trobiševih besedah kaže za pravilno odločitev. V Boxmarku v Murski Soboti trenutno dela še 184 delavcev, za nekatere se bo tudi po novem letu našlo delo v obratu v Kidričevem.