British Airways iz Heathrowa priletel na ljubljansko letališče

Združeno kraljestvo in Ljubljana čedalje bolj povezana.

Objavljeno
15. julij 2019 20.50
Posodobljeno
16. julij 2019 08.51
Lete med Letališčem Ljubljana in londonskim Heathrowom British Airways vzpostavlja v vrhuncu poletne sezone. FOTO: Voranc Vogel
J. T.
J. T.
Spodnji Brnik - Britanski letalski prevoznik British Airways je vzpostavil redno letalsko povezavo Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana z londonskim letališčem Heathrow. Lete med Letališčem Ljubljana in londonskim Heathrowom prevoznik vzpostavlja v vrhuncu poletne sezone. Sprva načrtovano 180-sedežno letalo Airbus 320 bo na liniji z Ljubljano ob ponedeljkih nadomestilo večje, 220-sedežno letalo Airbus 321. 


 

Priljubljena povezava


Med Ljubljano in Londonom sicer že redno letita tudi nizkocenovna letalska prevoznika Easyjet in Wizzair, ki pa opravljata prevoze na ostala londonska letališča. Easyjet v poletnem času štirikrat tedensko leti na Gatwick in desetkrat na Stensted, Wizzair pa štirikrat tedensko na letališče Luton. Skupno število povezav Ljubljane z Združenim kraljestvom je naraslo na 19.

image
Prek ljubljanskega letališča je v letošnjem maju potovalo okoli 169.800 potnikov ali odstotek več kot maja lani. FOTO: Voranc Vogel


Na letališču Jože Pučnik več potnikov


Prek ljubljanskega letališča je v letošnjem maju potovalo okoli 169.800 potnikov ali odstotek več kot maja lani. Število potnikov na letalih največjega slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways je medtem v primerjalnem obdobju upadlo za 12 odstotkov na okoli 103.500, je sporočil državni statistični urad.

image
FOTO: Toby Melville/Reuters