Dražbe za Mandarićevo koprsko zemljišče ne bo

Srbski poslovnež Milan Mandarić se je dogovoril z upniki in preprečil dražbo za njegovo koprsko zemljišče, je sporočil prek odvetnice.

Objavljeno
12. november 2019 14.41
Posodobljeno
12. november 2019 15.33
Milan Mandarić je uresničil napoved in preprečil dražbo koprskega zemljišča. FOTO: Mavric Pivk/Delo
»Družba MM Investicije je sklenila dogovor z upniki in dražba, razpisana za četrtek, je preklicana,« so pravkar sporočili iz odvetniške pisarne Carmen Dobnik in odvetniki, ki zastopa MM Investicije oziroma njenega lastnika, srbskega poslovneža Milana Mandarića. Odvetnica je podrobneje razložila, da je šlo za dogovor o odlogu dražbe za devet mesecev, eden od upnikov (Andrej Grohar) pa je bil poplačan z 11.000 evri.

Na koprskem okrajnem sodišču je namreč za 14. november razpisana dražba za Mandarićevo tri hektare veliko zemljišče v bližini koprskega sodišča, poznano kot Toncity – gre za neuresničen nepremičninski projekt, ki ga je pred več kot desetletjem odkupil Mandarić. Sodišče je vrednost zemljišča ovrednotilo na 5,5 milijona evrov. Poslovnež je sicer že pred enim mesecem zagotovil, da dražbe ne bo. Z zemljiščem je povezanih več sodnih sporov, poleg tega je prejšnja občinska oblast Borisa Popoviča za to območje sprejela odlok o parkovni ureditvi.

Dražbo za Mandarićevo zemljišče so sprožili Andrej Grohar, avstralsko podjetje Skyentry in Toncity Pacific Investicije v stečaju. Njihove terjatve skupaj znašajo 4,7 milijona evrov in večinoma izhajajo iz domnevno neplačanega drugega dela kupnine. Toncity Pacific Investicije je namreč prodal zemljišče Mandariću in po pogodbi naj bi del kupnine poravnali s solastništvom nad delom novogradnje – ki pa ni bila zgrajena.