Easyjet bo iz Ljubljane letel še na Luton

Nizkocenovni prevoznik betonira svoj položaj pri povezavah z Otokom.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo povezal Ljubljano z letališčem Luton, poroča portal Ex-Yu aviation. Leteti začnejo 30. marca, in to štirikrat na teden, zapolnili pa so vrzel, ki je nastala z odhodom prevoznika Wizz Air na to letališče. Povezavi te družbe z letališčema Gatwick in Stansted ostajata.



Poletni vozni red, ki začne veljati čez dober mesec, še ni znan. V Fraportu Slovenija pravijo, da se bo obstoječim dvanajstim prevoznikom poleti pridružilo še vsaj pet: British Airways s štirimi leti na teden na londonsko letališče Heathrow, Finnair z dnevno povezavo s Helsinki, Israir z leti dvakrat na teden v Tel Aviv, Iberia s štirimi leti na teden v Madrid in Windrose z leti dvakrat na teden v Kijev. Nekateri obstoječi prevozniki pa povečujejo število letov.

Sicer pa kaže, da tudi s poletnim voznim redom z ljubljanskega letališča z Brussels Airlines ne bo mogoče leteti v Bruselj zjutraj, saj bo evropsko prestolnico z Ljubljano povezoval enkrat na dan s (pozno)popoldanskim letom. Jutranji let pa vzpostavlja Lufthansa v Frankfurt, od koder bo letalo v Ljubljano letelo zvečer in čez noč ostalo na brniškem letališču.

Preberite še:

Komentarji: