EIB z 31 milijoni posojila za naložbo Elektra Maribor

Denar je namenjen za povečanje zanesljivosti električne distribucije v severovzhodni Sloveniji in razvoj električne infrastrukture za več kot 219.000 uporabnikov.

Objavljeno
26. maj 2020 13.40
Posodobljeno
26. maj 2020 13.43
Elektru Maribor bo posojilo pomagalo pri izvedbi dobrih 81 milijonov evrov vredne naložbe za posodobitev in razvoj električnega omrežja. FOTO: Oste Bakal
M. J.
M. J.
Ljubljana – Evropska investicijska banka (EIB) je podjetju Elektro Maribor posodila 31 milijonov evrov za povečanje zanesljivosti električne distribucije v severovzhodni Sloveniji in razvoj električne infrastrukture za več kot 219.000 uporabnikov.

Elektru Maribor bo posojilo pomagalo pri izvedbi dobrih 81 milijonov evrov vredne naložbe za posodobitev in razvoj električnega omrežja, s katero naj bi v prihodnje preprečili izpade električne energije in s tem povezano škodo za uporabnike in okolje, so sporočili iz EIB. S pomočjo posojila naj bi vpeljali tudi napreden meritveni sistem za optimizacijo prihodnjih naložb ter zmanjšanje tehničnih in poslovnih izgub.

EIB, ki ima sedež v Luksemburgu, je doslej vložila 170,5 milijona evrov v projekte za distribucijo električne energije, njene skupne naložbe v Sloveniji pa znašajo več kot 6,8 milijarde evrov.