Ekonomska fakulteta med evropsko elito poslovnih šol

Britanski časnik ceni migistrski študij managementa in uravnoteženo zastopanost študentov po spolu
Fotografija: Univerza v Ljubljani Ekonomska fakulteta. Foto Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Univerza v Ljubljani Ekonomska fakulteta. Foto Jure Eržen/delo

Ljubljanska Ekonomska fakulteta se je uspela prebiti na letošnjo lestvico najboljših evropskih poslovnih šol, ki jo sestavlja Financial Times (FT). Med 95 uvrščenimi poslovnimi šolami zaseda 83 mesto.

Pri uvrstitvi na lestvico je FT ocenjeval pet različnih poslovnih programov, ki jih je ocenil vsakega posebej in za vsak progam tudi sestavil lestvico. Vse razvrstitve je nato združil v skupno lestvico najuspešnejših poslovnih šol. Na lestvici je sicer največ francoskih (25) in britanskih (22) poslovnih šol.

Ekonomska Fakulteta je na lestvico uvrščena prvič, na lestvico pa se je uvrstila predvsem zaradi magistrskega študija managementa, ki ga na Ekonomski fakulteti uradno imenujejo magistrski študij poslovodenja in organizacije. Kot zanimivost, Ekonomska fakulteta ima med udeleženci študijev 49 odstotkov žensk, kar je tretji največji delež med razvrščenimi ustanovami.

Vrh najboljših evropskih poslovnih šol po izboru FT ostaja nespremenjen. Prva ostaja London Bussiness School, druga pa pariška HEC.

Ekonomska fakulteta se sicer ponaša s tremi mednarodnimi akreditacijami EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) in AMBA ((Association of MBAs). S tem pa na Ekonomsko fakulteto prihaja tudi več tujih študentov.

 

Preberite še:

Komentarji: