Eta Cerkno z novim predsednikom uprave

Vodenje Ete Cerkno, enega najpomembnejših obratov skupine E.G.O, prevzema Robert Vuga. 

Objavljeno
14. marec 2019 10.52
Posodobljeno
27. marec 2019 08.34
Robert Vuga je oče desetih otrok, sicer pa izkušen menedžer. FOTO: Skupina E.G.O.
Eta Cerkno dobiva novega vodjo uprave. Administrativne naloge bo kot predsednik uprave z jutrišnjim dnem prevzel slovenski menedžer Robert Vuga. V eni od največjih proizvodnih lokacij skupine E.G.O. se tako dogajajo organizacijske spremembe, so sporočili iz družbe.

Robert Vuga bo slovensko izpostavo nemške družbe vodil skupaj s tehničnim direktorjem Andrejem Grahom.

Devetinštiridesetletni oče desetih otrok (sedmih fantov in treh deklic) je diplomirani ekonomist. V več kot 20 letih poklicne poti je bil na vodilnih položajih dejaven v različnih domačih in mednarodnih podjetjih, med drugim je nekdanji član uprave finančne družbe A1 in nekdanji izvršni direktor Adrie Airways, nazadnje pa je deloval kot direktor slovenskega podjetja v Italiji.

image
Eta Cerkno z jutrišnjim dnem dobiva novo vodstvo. FOTO: Anja Intihar 


»Veseli nas, da smo za ta položaj v enem od najpomembnejših proizvodnih obratov naše skupine z Robertom Vugo pridobili izkušenega domačega direktorja. Prepričani smo, da se bo dobro znašel v mednarodnih strukturah skupine podjetij in bo sočasno odlično zastopal lokalne interese lokacije Cerkno,« je za Delo sporočil Dirk Schallock, predsednik uprave skupine E.G.O.

V vmesnem času je administrativne naloge predsednika uprave opravljal Domagoj Matasić, ki bo Vugi sicer v podporo še do 30. aprila letos.

Skupina E.G.O vključuje osemnajst prodajnih in proizvodnih družb v šestnajstih državah. Leta 2017 so ustvarili približno 609 milijonov evrov prometa, zaposlujejo pa okrog 6000 ljudi, od tega jih je v Eti Cerkno med 500 in 900.